Eslorex, comprimate filmate

Citeste prospectul medicamentului Eslorex, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul episoadelor depresive majore. Tratamentul tulburarii de panica insotite sau nu de agorafobie.

Eslorex 5 mg comprimate filmate

Eslorex 10 mg comprimate filmate

Eslorex 15 mg comprimate filmate

Eslorex 20 mg comprimate filmate

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Eslorex 5 mg comprimate filmate

Fiecare comprimat filmat contine escitalopram 5 mg (sub forma de oxalat). Eslorex 10 mg comprimate filmate

Fiecare comprimat filmat contine escitalopram 10 mg (sub forma de oxalat). Eslorex 15 mg comprimate filmate

Fiecare comprimat filmat contine escitalopram 15 mg (sub forma de oxalat). Eslorex 20 mg comprimate filmate

Fiecare comprimat filmat contine escitalopram 20 mg (sub forma de oxalat). Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA

Comprimate filmate

Eslorex 5 mg: comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare alba sau aproape alba.

Eslorex 10 mg: comprimate filmate ovale (8,1 x 5,6 mm), de culoare alba sau aproape alba, prevazut cu

o linie mediana pe una din fete.

Comprimatul poate fi impartit in doua parti egale.

Eslorex 15 mg: comprimate filmate ovale (10,4 x 5,6 mm), de culoare alba sau aproape alba, prevazute cu o linie mediana pe una din fete.

Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului pentru a fi inghitit usor si nu de divizare in doze egale

Eslorex 20 mg: comprimate filmate ovale (11,6 x 7,1 mm), de culoare alba sau aproape alba, prevazute cu o linie mediana pe una din fete. Comprimatul poate fi impartit in doua parti egale.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice

Tratamentul episoadelor depresive majore. Tratamentul tulburarii de panica insotite sau nu de agorafobie. Tratamentul tulburarii de anxietate sociala (fobie sociala). Tratamentul tulburarii obsesiv-compulsive

4.2 Doze si mod de administrare

Nu a fost demonstrata siguranta administrarii unor doze zilnice mai mari de 20 mg. Eslorex se administreaza in doza zilnica unica si poate fi administrat cu sau fara alimente.

Episoade depresive majore

Doza uzuala este de 10 mg o data pe zi. In functie de raspunsul individual al pacientului, doza poate fi crescuta pana la maximum 20 mg pe zi.

In general, sunt necesare 2-4 saptamani pentru a obtine un raspuns antidepresiv. Dupa ce simptomele dis-par, este necesara continuarea tratamentului o perioada de cel putin 6 luni, pentru consolidarea raspunsului.

Tulburarea de panica insotita sau nu de agorafobie

Se recomanda o doza initiala de 5 mg pentru prima saptamana de tratament, inainte de a creste doza la 10 mg pe zi. Doza poate fi crescuta ulterior pana la maximum 20 mg pe zi, in functie de raspunsul individual al pacientului.

Eficacitatea maxima se obtine dupa aproximativ 3 luni. Tratamentul dureaza mai multe luni. Tulburarea de anxietate sociala

Doza uzuala este de 10 mg o data pe zi. De obicei, sunt necesare 2 - 4 saptamani pentru a obtine ameliora-rea simptomatologiei. Ulterior, in functie de raspunsul individual al pacientilor, doza poate fi redusa la 5 mg sau crescuta pana la maximum 20 mg.

Tulburarea de anxietate sociala este o afectiune cu evolutie cronica si se recomanda tratament cu durata de 12 saptamani, pentru consolidarea raspunsului. La pacientii care au raspuns la tratament, a fost studiata terapia de lunga durata, timp de 6 luni; aceasta terapie poate fi luata in considerare pentru prevenirea reci-divelor, pentru fiecare caz in parte. Beneficiile tratamentului trebuie reevaluate la intervale regulate. Tulburarea de anxietate sociala este o terminologie de diagnostic bine definita a unei afectiuni specifice, care nu trebuie confundata cu o atitudine excesiv de rezervata. Farmacoterapia este indicata doar in cazurile in care afectiunea influenteaza in mod semnificativ activitatea profesionala si sociala. Nu a fost evaluata utilitatea acestui tratament comparativ cu terapia comportamentala cognitiva. Farmacoterapia face parte din strategia terapeutica generala.

Tulburarea obsesiv-compulsiva

Doza initiala este de 10 mg o data pe zi. In functie de raspunsul individual al pacientului, doza poate fi crescuta pana la maximum 20 mg pe zi.

Deoarece TOC (tulburarea obsesiv-compulsiva) este o afectiune cronica, pacientii trebuie sa fie tratati o perioada suficienta, pentru a asigura disparitia simptomelor.

Beneficiile tratamentului si doza trebuie reevaluate la intervale regulate (vezi pct. 5.1). Pacienti varstnici (cu varsta >65 ani)

Trebuie luate in considerare initierea tratamentului cu jumatate din doza uzuala recomandata si continu-area acestuia cu o doza maxima mai mica (vezi pct. 5.2).

La pacientii varstnici nu s-a studiat eficacitatea Eslorex in tulburarea de anxietate sociala.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...