Esmya

Citeste prospectul medicamentului Esmya si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Esmya este utilizat pentru tratamentul preoperator al simptomelor moderate pana la severe ale fibroamelor uterine.

Esmya este un medicament care contine substanta activa ulipristal acetat. Este disponibil sub forma de comprimate (5 mg).

Pentru ce se utilizeaza Esmya?

Esmya este utilizat pentru tratamentul preoperator al simptomelor moderate pana la severe ale fibroamelor uterine, care sunt tumori necanceroase (benigne) ale uterului. Esmya se utilizeaza la femeile adulte care nu au ajuns înca la menopauza.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Esmya?

Esmya se administreaza pe cale orala, iar doza recomandata este de un comprimat pe zi. Tratamentul poate dura pana la trei luni si trebuie început în prima saptamana a ciclului menstrual (sangerarile periodice).

Cum actioneaza Esmya?

Substanta activa din Esmya, ulipristal acetat, este un "modulator selectiv al receptorilor de progesteron". Aceasta actioneaza prin blocarea receptorului unui hormon al organismului, denumit progesteron, care este implicat în controlul cresterii mucoasei uterului. La unele femei, progesteronul poate favoriza dezvoltarea fibroamelor, ceea ce poate cauza simptome cum ar fi sangerarea uterina abundenta (sangerarea uterului în timpul sau între perioadele de menstruatie), anemia (numar redus de globule rosii, din cauza sangerarii) si dureri abdominale (cum ar fi durerile menstruale sau dureri în zona abdominala). Cand activitatea progesteronului este blocata, celulele fibroamelor nu se mai divizeaza si în final mor, ceea ce reduce dimensiunea fibroamelor si diminueaza simptomele cauzate de acestea.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare