Euthyrox , comprimate

Citeste prospectul medicamentului Euthyrox, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii

Gusa eutiroidiana; profilaxia recidivelor dupa tiroidectomie; hipotiroidie; terapie simultana in caz de tratament al hipertiroidiei cu antitiroidiene de sinteza, dupa obtinerea eutiroidiei metabolice; adenocarcinomul tiroidian (dupa tiroidectomie) - cu exceptia preparatului Euthyrox 25.

Contraindicatii

- Hipertiroidie (exceptand cazul medicatiei de asociere a levotiroxinei cu antitiroidiene de sinteza in tratamentul hipertiroidiei).

- Sarcina: utilizarea hormonilor tiroidieni in asociere cu antitiroidiene de sinteza in tratamentul hipertiroidiei este contraindicata in sarcina.

- Este importanta evitarea hipertiroidiei indusa prin tratament la bolnavii cu insuficienta coronariana, insuficienta cardiaca si tahiaritmii.

Reactii adverse

In caz de supradozaj (in special in cazurile in care doza a fost crescuta prea repede): apar simptome de hipertiroidie (de ex. flapping tremor, tahicardie, hiperhidroza, diaree, scadere ponderala, senzatie subiectiva de neliniste).

Mod de administrare:

Datele urmatoare pot folosi ca linii directoare - Necesarul zilnic de levotiroxina trebuie stabilit prin investigatii clinice si parametrii de laborator (de ex. determinarea T4, testul la TRH). La inceput se va administra o doza mica.

Gusa eutiroidiana - Adolescenti: 50-150 microg/zi.

- Adulti: 75-200 microg/zi.

Profilaxia recidivelor dupa tiroidectomie - 75-200 microg/zi.

Hipotiroidie - adulti: tratament de inceput 25-50 microg/zi. Doza de intretinere 125-250 microg/zi.

-Copii (in varsta de 1-12 luni) nascuti la termen: 25-50 microg/zi (administrarea corecta facandu-se prin efectuarea de teste hormonale repetate).

Prematuri: 12,5-25 microg/zi.

- Copii mici (in varsta de 13-24 luni) nascuti la termen: 50-75 microg/zi. - Prematuri: 25-50 microg/zi.

- Copii (3-5 ani): 75 g/zi.

Nota. la copiii sanatosi din punct de vedere cardiac se va incepe tratamentul direct cu doza de intretinere corespunzatoare.

La adulti, doza trebuie crescuta treptat. Terapia concomitenta in caz de tratament al hipertiroidiei cu antitiroidiene de sinteza: 50-100 microg/zi.

Adenocarcinom tiroidian (dupa tiroidectomie) - 175-300 microg/zi.

Se va administra ca doza zilnica, unica, dimineata pe nemancate, cu 30 de minute inainte de micul dejun, de preferat cu putin lichid.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...