Exjade

Citeste prospectul medicamentului Exjade si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii:

Exjade se utilizeaza pentru tratarea unei boli numite supraincarcare cronica cu fier (un surplus de fier in organism), datorata transfuziilor repetate de sange.

Exjade este un medicament care contine substanta activa deferasirox. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde si albe pentru dispersie orala care se amesteca cu un lichid pentru a forma o suspensie pe care pacientul o poate bea. Fiecare comprimat contine 125 mg, 250 mg sau 500 mg de deferasirox.

Pentru ce se utilizeaza Exjade?

Exjade se utilizeaza pentru tratarea unei boli numite supraincarcare cronica cu fier (un surplus de fier in organism), datorata transfuziilor repetate de sange.

Exjade este utilizat pentru reducerea cantitatii de fier din organismul pacientilor incepand cu varsta de sase ani care sufera de o boala ereditara numita beta talasemie majora si care primesc transfuzii de sange frecvente pentru tratarea acesteia. Pacientii care sufera de beta talasemie majora nu pot produce destula hemoglobina (proteina care se gaseste in celulele rosii din sange care transporta oxigenul in organism) si au nevoie de transfuzii de sange regulate. Transfuziile frecvente sunt definite ca cel putin 7 ml masa eritrocitara per kilogram de greutate corporala in interval de o luna.

Pagina 1/8

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare