Eylea

Eylea se utilizeaza pentru tratarea adultilor cu forma "umeda" de degenerescenta maculara indusa de varsta (DMV).

Ce este Eylea?

Eylea este un medicament care contine substanta activa aflibercept. Eylea este disponibil sub forma de seringa preumpluta sau în flacon.

Pentru ce se utilizeaza Eylea?

Eylea se utilizeaza pentru tratarea adultilor cu forma "umeda" de degenerescenta maculara indusa de varsta (DMV), o boala care afecteaza partea centrala a retinei (numita macula) care se afla în spatele globului ocular. Macula asigura vederea centrala, necesara pentru a observa detalii în activitatile de zi cu zi, de exemplu la condus, la citit si la recunoasterea chipurilor. Forma umeda de DMV este cauzata de dezvoltarea anormala a vaselor de sange sub macula, care pot permite scurgeri de lichide si de sange si pot provoca umflaturi. Acest lucru duce la pierderea treptata a partii centrale a vederii.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Eylea?

Eylea trebuie administrata sub forma de injectie în ochiul afectat de catre un medic specialist cu experienta în administrarea injectiilor intravitroase (injectii în umoarea vitroasa, lichidul gelatinos din ochi). Se administreaza cate o injectie de 2 mg în fiecare luna timp de trei luni consecutiv, urmata de cate o injectie la fiecare doua luni. Dupa un an de tratament, injectiile pot fi administrate mai putin frecvent în functie de raspunsul la tratament.

Pagina 1/7

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare