Farconcil

Citeste prospectul medicamentului Farconcil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Farconcil este indicat în tratamentul infectiilor cu bacterii grampozitive si negative sensibile: infectii ale tractului respirator superior, cum ar fi: amigdalite, faringite, laringite, bronsite, în bron-hopneumonii si pneumonii; infectii tegumentare si ale tesuturilor moi: celulite, erizipel, piodermite si tratamentul ranilor infectate sau a plagilor postoperatorii;

infectii ale tractului genitourinar: pielonefrite, cistite, urerite si gonoree acuta necomplicata; febra tifoida rezistenta la cloramfenicol.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la penicilina.

Precautii:

Ca si alte peniciline, trebuie utilizat in sarcina numai in cazuri stricte.

Reactii adverse:

Rareori apar tulburari gastrointestinale. Pot aparea reactii de hipersensibilitate cum ar fi eruptii cutanate sau urticarie, dar dispar la intreruperea tratamentului.

Actiune:

Farconcil (amoxicilina trihidrat) este o penicilina semi-sintetica, cu activitate bactericida impotriva unui spectru larg de germeni patogeni grampozitivi si gramnegativi. Structura chimica este: 6-[D(-)--amino-p-hidroxifenilacetamido] acid penicilanic trihidrat.

Administrare:

Formele de Farconcil cu administrare orala (suspensii, picaturi) sunt foarte eficiente si bine tolerate de catre toti pacientii: nou-nascuti, copii, adulti. Are avantajul de a fi mai bine absorbita comparativ cu ampicilina. Adulti: 250 - 500 mg la fiecare 8 ore. Nou-nascuti si copii: 20 - 40 mg/kg/zi in doze divizate la interval de 8 ore. Doza de Farconcil trebuie stabilita in functie de severitatea afectiunii sau dupa prescriptia medicului. Pentru infectii foarte severe sunt necesare doze zilnice pana la 3 g.

Doza: 100mg/ml

Ambalaj: Cutie x 1 flac. pulb. pt. 10ml susp. + pipeta doz.; (3 ani)

Firma producatoare: PHARCO PHARM.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...