Fluomizin comprimate vaginale

Citeste prospectul medicamentului Fluomizin, comprimate vaginale si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Fluomizin are efect antiinfectios si antiseptic. Dupa administrarea intravaginala, comprimatele vaginale de Fluomizin se dizolva si elibereaza substanta activa.

Anexa 1

FLUOMIZIN, comprimate vaginale, 10 mg Clorura de dequaliniu

Cititi cu atentie si în întregime acest prospect înainte de a începe sa utilizati acest medicament.

- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

- Daca aveti orice întrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

- Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.

- Daca vreuna dintre reactiile adverse devin grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

1. CE ESTE FLUOMIZIN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Fluomizin are efect antiinfectios si antiseptic. Dupa administrarea intravaginala, comprimatele vaginale de Fluomizin se dizolva si elibereaza substanta activa. Aceasta substanta apartine unui grup de substante denumita compusi cuaternari de amoniu. Are spectru larg antimicrobian si actioneaza împotriva bacteriilor, fungilor si Trichomonas vaginalis care pot determina infectii vaginale. Fluomizin este utilizat pentru tratamentul infectiilor vaginale. Are efect local la nivelul vaginului. Disparitia inflamatiei si a disconfortului apare între 24-72 ore. Fluomizin poate fi utilizat pentru asigurarea asepsiei înaintea operatiilor ginecologice sau nasterii.

2. INAINTE SA UTILIZATI FLUOMIZIN

Nu utilizati Fluomizin

- daca sunteti alergica la clorura de dequaliniu sau la oricare dintre celelalte componente ale Fluomizin,

- daca exista ulceratii ale epiteliului vaginal sau ale colului uterin.

- daca nu ati ajuns la maturitatea sexuala si nu ati avut prima menstruatie. Nu trebuie efectuate spalaturi vaginale în timpul tratamentului cu Fluomizin.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Studiile au aratat ca Fluomizin-respectiv clorura de dequaliniu nu are efecte asupra fatului si a nou-nascutului. De aceea, Fluomizin poate fi utilizat în timpul sarcinii, dar numai pe baza prescriptiei medicale.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu sunt relevante.

3. CUM SĂ UTILIZATI FLUOMIZIN

Luati întotdeauna Fluomizin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala este de un comprimat vaginal, administrat intravaginal profound, înainte de culcare timp de 6 zile.

Tratamentul se întrerupe pe perioada menstruatiei si se reia dupa oprirea acesteia.

Un tratament pe o perioada mai mica de 6 zile poate determina recidivarea. Disconfortul poate sa dispara adeseori înainte ca infectia sa fie complet vindecata. De aceea, nu trebuie sa se întrerupa tratamentul înainte de 6 zile chiar daca nu mai aveti simptomele initiale (mancarime, miros urat al secretiilor vaginale).

Fluomizin contine excipienti care nu se dizolva complet; ocazional pot sa apara pete pe lenjerie.

Aceasta nu afecteaza eficacitatea medicamentului. În cazuri rare în care mucoasa vaginala este foarte uscata este posibil ca, comprimatele vaginale sa nu se dizolve si acestea sa fie eliminate întregi.

În acest caz tratamentul nu este optim.Totusi aceasta nu afecteaza mucoasa vaginala; pentru preventie comprimatele vaginale pot fi umezite cu o picatura de apa înainte de administrarea intravaginala.Pacientele trebuie sa utilizeze tampoane igienice; produsul nu pateaza lenjeria. Lenjeria

trebuie schimbata zilnic si spalata la temperaturi de cel putin 80ºC.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Fluomizin

Administrarea a mai mult de un comprimat vaginal nu va creste efectul medicamentului. Este posibil sa determine o crestere a reactiilor adverse. Totusi nu au fost raportate reactii adverse severe dupa supradozajul Fluomizin. Daca ati utilizat accidental mai multe comprimate vaginale adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca uitati sa utilizati Fluomizin

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza.

Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele Fluomizin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Infectiile vaginale detemina usturime, senzatie de arsura, discomfort. Aceste simptome dispar, de obicei, în timpul tratamentului. În cazuri rare simptomele ca mancarime, senzatie de arsura, roseata pot fi accentuate la începutul trtamentului. În aceste cazuri nu este necesar sa se întrerupa tratamentul. În unele cazuri cand epiteliul vaginal este afectat datorita unui deficit de estrogen sau datorita altor fenomene inflamatorii a fost raportata prezenta unor sangeerari. În cazuri rare au aparut si stari febrile. În acest caz trebuie intrerupt tratamentul.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ FLUOMIZIN

A nu se lasa la îndemana si vederea copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 30º C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Fluomizin

- Substanta activa este clorura de dequaliniu. Un comprimat vaginal contine clorura de dequaliniu 10 mg.

- Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, stearat de magneziu.

Cum arata Fluomizin si continutul ambalajului

Fluomizin se prezinta sub forma de comprimate vaginale de culoare alba, ovale si biconvexe. Cutie cu un blister din PVC-PE-PvdC/Al a 6 comprimate filmate.

Producator:

CEMELOG-BRS,

Vasúrt u.2, 2040 Budaörs, Ungaria

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata:

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul

JUST BUSINESS SRL,

Str. Latea Gheorghe, nr.4, Bl. 59/105, sector 6

Bucuresti, Romania

AUTORIZATIE DE PUNERE PE PIATĂ NR. 244/2007/01

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2007

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...