Gliolan

Citeste prospectul medicamentului  Gliolan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Gliolan se utilizeaza pentru tratarea pacientilor adulti care prezinta gliom malign (un tip de tumora cerebrala).

Gliolan ajuta chirurgii sa vizualizeze mai bine tumora in timpul interventiei chirurgicale de indepartare a acesteia de la nivel cerebral. Deoarece numarul persoanelor cu gliom malign este scazut, boala este considerata rara, si Gliolan a fost desemnat drept "medicament orfan" (un medicament folosit in boli rar intalnite) la data de 13 noiembrie 2002. Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Compozitie

Gliolan se prezinta sub forma de pulbere din care se obtine o solutie care trebuie administrata oral. Contine substanta activa acid 5-aminolevulinic sub forma de hidroclorid (30 mg/ml).

Actiune terapeutica

Substanta activa continuta de Gliolan, acidul 5-aminolevuluinic, este un "sensibilizator folosit in terapia fotodinamica". Acesta este absorbit de celulele organismului, fiind convertit enzimatic intr-un compus chimic fluorescent, si anume in protoporfirina IX (PPIX). in celulele tumorale se acumuleaza o cantitate mai mare de PPIX decat in tesutul normal, deoarece celulele de la nivelul gliomului absorb o cantitate mai mare de substanta activa care este convertita mai rapid in PPIX. La lumina albastra de o anumita lungime de unda, PPIX de la nivel tumoral lumineaza in rosu intens, in timp ce tesutul celular normal apare albastru. Acest lucru permite chirurgului sa vizualizeze mai bine tumora in timpul interventiei chirurgicale cerebrale si sa realizeze o rezectie tumorala mai precisa, crutand tesutul cerebral sanatos.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare