Indicatii: Produsul confera persoanelor alergice o imunitate activa durabila. El se poate folosi in tratamentul maladiilor alergice, indiferent de tipul manifestarilor sau cauza declansatoare.
Histaminoglobulina se aplica cu succes in tratamentul manifestarilor alergice: respiratorii - astm, febra de fan, coriza, coriza spasmodica; cutanate - urticarie, edem Quincke, eczeme, prurit, prurigo; nervoase - migrene, cefalee; digestive; articulare; oculare. Histaminoglobulina nu este un produs de urgenta, utilizat pentru anularea crizelor alergice, ci un tratament al terenului alergic.
Prezentare: Histaminoglobulina este constituita din histamina si serotonina complexate in proportii determinate cu globulina antialergica (fractiune proteica extrasa din plasma umana lipsita de AgHBs, Ac anti HCV, Ac anti HIV1-2).
O fiola contine: 200 mcg globulina antialergica; 0,15 mcg histamina diclorhidrat; 0,15 mcg serotonina; 10 mg tiosulfat de sodiu. Se livreaza in cutii cu 50 fiole a 0,5 ml stantate.
Mod de administrare: Tratamentul alergiilor acute (copil, adult) consta in 6 injectii subcutanate a cate 0,5 ml produs pentru fiecare injectie, la intervale de 3 zile. Tratamentul alergiilor cronice consta in 10 inoculari intradermice cu cate 0,15 ml histaminoglobulina din 3 in 3 zile. Dupa un interval de 7 pana la 10 zile de la a zecea inoculare intradermica, se administreaza subcutanat 1 ml produs. Dupa o pauza de 6-7 saptamani, indiferent de rezultatele obtinute, se va repeta o serie identica de inoculari. Este interzisa administrarea pe cale intravenoasa!
Contraindicatii: Nu se recomanda tratamentul cu histaminoglobulina femeilor in timpul perioadei menstruale.
Reactii adverse: Uneori, dupa o injectie se poate observa o exacerbare a manifestarilor clinice. Aceasta este trecatoare si poate fi atenuata printr-o medicatie calmanta obisnuita. Aceasta reactie este un prognostic favorabil si tratamentul in curs nu trebuie intrerupt.
Conditii de pastrare: Se pastreaza la +5 ± 3 grade Celsius si ferit de lumina. Termen de valabilitate: 2 ani de la data conditionarii.
Producator: Institutul Cantacuzino