IDflu, vaccin

IDflu este un vaccin disponibil sub forma de suspensie injectabila într-o seringa preumpluta.

Vaccinul contine fragmente din virusuri gripale care au fost inactivate (omorate). IDflu contine trei tulpini (tipuri) diferite de virus gripal (A/New Caledonia/20/99, A/Wisconsin/67/2005 si B/Malaysia/2506/2004).

Pentru ce se utilizeaza IDflu?

IDflu este utilizat pentru vaccinarea adultilor impotriva gripei, mai ales a celor la care exista un risc mare de aparitie a complicatiilor bolii. Utilizarea vaccinului trebuie sa aiba la baza recomandari oficiale. Adultilor cu varsta de pana la 59 de ani li se administreaza concentratia mai mica (9 micrograme din fiecare tulpina de virus). Persoanelor cu varsta de 60 de ani si peste li se administreaza concentratia mai mare (15 micrograme din fiecare tulpina de virus).

Vaccinul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza IDflu?

IDflu se administreaza sub forma de o injectie "intradermica" in stratul superior al pielii, cu ajutorul unui sistem special de microinjectare. Locul recomandat pentru injectare este umarul.

Cum actioneaza IDflu?

IDflu este un vaccin. Vaccinurile actioneaza prin "invatarea" sistemului imunitar (mecanismul natural de aparare al organismului) cum sa se apere impotriva bolilor. IDflu contine fragmente a trei tulpini diferite de virus gripal. Cand unei persoane i se administreaza vaccinul, sistemul imunitar recunoaste fragmentele de virus ca fiind "straine" si creeaza anticorpi impotriva acestora. In viitor, sistemul imunitar va fi capabil sa produca mai repede anticorpi cand este expus oricareia dintre aceste tulpini de virus.

Anticorpii vor ajuta ulterior la protejarea impotriva bolii cauzate de aceste tulpini ale virusului gripal.

In fiecare an, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) face recomandari cu privire la tipurile de tulpini de virus gripal care trebuie incluse in vaccinuri in urmatorul sezon de gripa. Aceste tulpini de virus trebuie incluse in IDflu inainte ca vaccinul sa poata fi utilizat. IDflu contine in prezent fragmente ale tulpinilor de virus despre care se presupunea ca vor cauza gripa in sezonul 2006/2007, conform recomandarilor OMS pentru emisfera nordica si ale Uniunii Europene (UE).

Tulpinile de virus din IDflu vor trebui inlocuite din nou inainte ca vaccinul sa poata fi utilizat in sezoanele urmatoare.

De ce a fost aprobat IDflu?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile IDflu sunt mai mari decat riscurile sale pentru profilaxia gripei la adultii cu varsta de pana la 59 de ani si la adultii cu varsta de 60 de ani si peste, in special la cei care prezinta un risc crescut de complicatii asociate.

Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru IDflu.

Alte informatii despre IDflu:

Comisia Europeana a acordat Sanofi Pasteur MSD SNC o autorizatie de introducere pe piata pentru

IDflu, valabila pe intreg teritoriul UE, la 24 februarie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 02-2009.

Etichete: idflu, vaccin, virus gripal

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Intanza este un vaccin disponibil sub forma de suspensie injectabila într-o seringa preumpluta. Vaccinul contine fragmente din...
Vaccinarea anticovid se deruleaza pe intreaga planeta. Exista 4 companii europene care au produs vaccinuri omolagate. Rusia...
Vaccinul anticovid 19 produs de Pfizer se foloseste, deja, in cateva state ale lumii! Specialistii spun despre...