Ibusinus

Ibusinus are ca substanta activa ibupofren.

Indicatii: Acest medicament este indicat ca antiinflamator, analgezic, antipiretic si decongestionant pentru caile respiratorii superioare si sinusuri.

Compozitie:

Ibuprofen 200mg

Clorhidrat de pseudoefedrina 30mg Compozitie

Fiecare comprimat filmat contine 200 mg ibuprofen, 30 mg clorhidrat de pseudoefedrina si excipienti: lactoza super tab spray-dried, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, Opadry II Blue.

Grupa farmacoterapeutica

Decongestive nazale de uz sistemic, simpatomimetice, pseudoefedrina în combinatii, codul ATC: R01BA52.

Indicatii terapeutice

Ibusinus este indicat ca antiinflamator, analgezic, antipiretic si decongestionant pentru caile respiratorii superioare si sinusuri.

Prin cele doua substante active—ibuprofen si clorhidrat de pseudoefedrina, determina decongestionarea naso-sinusala si ameliorarea simptomatologiei din cadrul sinuzitelorsi afectiunilor respiratorii.

Se recomanda în tratamentul sinuzitelor, rinosinuzitelor, afectiunilor respiratorii si în tratamentul simptomatic al gripei.

Contraindicatii

- pacienti cu hipersensibilitate la substantele active (ibuprofen, pseudoefedrina) sau la oricare dintre excipienti;

- pacienti cu hipersensibilitate cunoscuta (rinita, crize de astm bronsic, urticarie, polipi nazali si edem angioneurotic) la acidul acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS);

- pacienti aflati în tratament cu un inhibitor de monoaminoxidaza (IMAO) sau timp de 14 zile dupa oprirea tratamentului cu IMAO.

Ibuprofen fiu va fi administrat pacientilor cu urmatoarele afectiuni prezente sau în antecedente:

- ulcer gastric sau duodenal în evolutie;

- tulburari inflamatorii gastro-intestinale;

- lupus eritematos diseminat sau alte colagenoze;

- hemoragii gastro-intestinale;

- hemoragii cerebrovasculare sau alte hemoragii active;

- boli hematologice;

- insuficienta hepatica severa;

- insuficienta renala severa;

- insuficienta cardiaca decompensata.

Ibuprofenul nu trebuie administrat înainte sau dupa operatiile pe inima.

De asemenea, ibusinus nu se administreaza ta pacientii cu:

- tahiaritmii;

- hipertensiune arteriala severa;

- feocromocitom;

- diabet zaharat;

- glaucom cu unghi închis;

- hipertrofie de prostata;

- hipertiroidism.

Ibusinus nu va fi administrat la femeile gravide si la cele care alapteaza.

Ibusinus nu trebuie administrat la copii cu varsta sub 15 ani, ia care sunt necesare alte forme farmaceutice cu concentratii mai mici.

Precautii

Ibusinus poate precipita aparitia bronhospasmului la pacientii suferind de astm bronsic sau la cei cu antecedente de astrnbronsic sau afectiuni alergice.

Ibuprofenul poate cauza reactii alergice severe în special la persoanele alergice la acid acetilsalicilic, inclusiv iritatii ale pielii, urticarie si nu va fi folosit la pacientii la care alte antiinflamatoare nesteroidiene au produs astfel de reactii, în foarte rare cazuri, în asociere cu tratamentul cu AINS, au fost raportate reactii cutanate severe, unele fatale, inclusiv dermatita exfoliativa, sindrom Stevens-Johnson si necroliza toxica epidermica. Cel mai mare risc de aparitie a acestor reactii pare sa fie la începutul tratamentului, aparand în majoritatea cazurilor în prima luna de tratament Administrarea Ibusinus trebuie întrerupta la primul semn de aparitie a eruptiei cutanate tranzitorii cutanate, leziunilor mucoase sau orice alt semn de hipersensibilitate.

Ibuprofenul poate cauza sangerari gastrice. în cazul varsaturilor cu sange, a scaunelor cu sange sau negre, administrarea trebuie întrerupta.

Studii clinice si date epidemiologice din literatura au demonstrat ca administrarea ibuprofenului, în special în doze marite (2400 mg zilnic) si tratamentul pe termen lung poate fi asociat cu o crestere mica a riscului aparitiei evenimentelor arteriale (cum ar fi infarctul miocardic sau atac cerebral).

în cazul aparitiei tulburarilor de vedere, administrarea de ibuprofen trebuie întrerupta si se recomanda efectuarea unui control oftalmologie.

In caz de tahicardie, extrasistole sau greata se întrerupe tratamentul.

Medicamentul nu se recomanda în caz de rinita alergica sau vasomotorie.

Sportivii de performanta trebuie avertizati ca pseudoefedrina poate determina pozitivarea testelor antidoping.

Deoarece contine lactoza, pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prospect medicament Adagin 200 mg si 400 mg, comprimate filmate. Indicatii: Durere usoara pana la moderata, cum...
Citeste prospectul medicamentului Rupan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Artrite reumatoide...
Indicatii: Advil Ultra este indicat in tratamentul migrenei, durerilor de cap, de spate, dentare, menstruale, reumatice si...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare