Sulfat de sparteina

Citeste prospectul medicamentului Sulfat de sparteina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tahicardie sinusala de natura vegetativa, eretism cardiac; inducerea travaliului la termen. Efectele sunt inconstante, folosirea este limitata.

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml solutie apoasa injectabila continand sparteina sulfat 20 mg (cutie cu 10 buc.).

Actiune terapeutica:

Antiaritmic, micsoreaza excitabilitatea si intarzie conducerea prin actiune directa asupra miocardului; stimuleaza motilitatea fizica a uterului.

Mod de administrare: Injectii subcutanate sau intramusculare, cate 2-7 fiole (40-140 mg) o data, se poate repeta dupa o ora, apoi o data pe zi; a nu se depasi 150 mg o data si 600 mg in 24 de ore.

Reactii adverse: Dozele mari pot provoca cefalee, ameteli, tulburari de vedere, tulburari gastrointestinale.

Contraindicatii: Miocardita, insuficienta cardiaca, bloc atrio-ventricular, bloc de ramura complet; nu se prescrie in timpul sarcinii; este contraindicat in caz de hipertonie sau contractii excesive ale uterului. Nu se asociaza cu oxitocina (provoaca accidente obstetricale) si cu adrenalina (risc de sincopa); este incompatibil cu solutiile alcaline, taninuri, iod si ioduri.

Producator: Biofarm

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Streptomicina, sulfat si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tuberculoza...
Sarea Epsom(sulfat de magneziu) sau sarea amara a fost denumita dupa un izvor salin din localitatea Epsom,...
Citeste prospectul medicamentului N-CHINIDINA , comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare