Ilaris

Citeste prospectul medicamentului  Ilaris si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Ilaris este o pulbere din care se prepara o solutie injectabila. Aceasta contine substanta activa canakinumab (150 mg).

Pentru ce se utilizeaza Ilaris?

Ilaris se utilizeaza pentru tratarea sindroamelor periodice asociate criopirinei (CAPS). CAPS reprezinta un grup de boli in care pacientii prezinta un defect al genei care produce o proteina numita criopirina. Acesta cauzeaza inflamare in numeroase parti ale corpului, cu simptome precum febra, eruptii cutanate, dureri articulare si oboseala.

Ilaris se utilizeaza pentru tratarea adultilor si copiilor cu varsta de patru ani si mai mari si cu o greutate corporala de peste 15 kg, care prezinta urmatoarele tipuri de CAPS:

• sindrom Muckle-Wells (MWS);

• boala inflamatorie multisistemica cu debut neonatal (NOMID), numita si sindromul infantil neurologic, cutanat si articular cronic (CINCA);

• forme severe ale sindromului autoinflamator familial declansat de frig (FCAS) si urticarie familiala la frig (FCU), care se manifesta prin alte semne si simptome in afara de eruptii cutanate (papule) urticariene induse de frig.

Deoarece numarul de pacienti cu CAPS este scazut, bolile sunt considerate "rare", iar Ilaris a fost desemnat "medicament orfan" (un medicament folosit in boli rar intalnite) la 20 martie 2007.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Alte informatii despre Ilaris:

Comisia Europeana a acordat Novartis Europharm Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru Ilaris, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 23 octombrie 2009.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...