Imovane

Citeste prospectul medicamentului  Imovane si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Insomnii de diferite etiologii.

Forma si prezentare farmaceutica: Comprimate filmate albe, a 7,5 mg zopiclona, cutii a 20 comprimate.

Proprietati: Imovane este un hipnotic cu actiune rapida; are efecte hipnotice, sedative, anxiolitice, miorelaxante; actioneaza asupra diferitilor parametrii ai somnului, prelungindu-i durata si imbunatatindu-i calitatea: totodata, reduce numarul trezirilor nocturne si al celor precoce.

Mecanism de actiune: Zopiclona potenteaza efectele inhibitorii ale GABA (acidul gama-aminobutiric).

Contraindicatii: Antecedente alergice cunoscute la zopiclona; insuficienta respiratorie decompensata; acest produs nu este indicat a fi folosit la copiii sub 15 ani; sarcina si alaptarea.

Avertizare si precautii de utilizare: Durata tratamentului: ca si in cazul altor hipnotice, Imovane nu trebuie utilizat timp prea indelungat. Sindrom de sevraj: poate sa apara daca tratamentul este intrerupt brusc, mai ales dupa doze mari. In astfel de situatii, dozele trebuie treptat reduse sau, in caz de intrerupere brusca a tratamentului. In caz de insuficienta hepatica severa, posologia trebuie adaptata, datorita afectarii eliminarii zopiclonei (vezi "Posologie"). Supraveghere medicala in caz de miastenie (zopiclona poate accentua fatigabilitatea musculara). Posologia trebuie diminuata in caz de insuficienta respiratorie. Bauturile alcoolice trebuie evitate in cursul tratamentului.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Melatonina cu extract de valeriana si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Glutemida, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Actiune terapeutica...
Citeste prospectul medicamentului CICLOBARBITAL, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Insomnii...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare