Irbesartan Teva

Irbesartan Teva se utilizeaza la pacientii cu hipertensiune esentiala (tensiune arteriala ridicata).

Irbesartan Teva este un medicament care contine substanta activa irbesartan. Este disponibil sub forma de comprimate albe (75, 150 si 300 mg).

Irbesartan Teva este un "medicament generic". Aceasta înseamna ca Irbesartan Teva este similar cu "medicamentul de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit Aprovel. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Irbesartan Teva?

Irbesartan Teva se utilizeaza la pacientii cu hipertensiune esentiala (tensiune arteriala ridicata). Prin "esentiala" se întelege ca hipertensiunea nu are o cauza evidenta. Irbesartan Teva se utilizeaza, de asemenea, în tratarea afectiunilor rinichilor la pacientii cu hipertensiune si diabet de tip 2 (diabet neinsulinodependent). Irbesartan Teva nu este recomandat pacientilor cu varsta sub 18 ani din cauza lipsei de informatii privind siguranta si eficacitatea administrarii la aceasta grupa de varsta.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Irbesartan Teva?

Irbesartan Teva se administreaza pe cale orala, cu sau fara alimente. Doza uzuala recomandata este de 150 mg o data pe zi. Daca tensiunea arteriala nu este suficient tinuta sub control, doza poate fi marita la 300 mg/zi sau se pot adauga la tratament alte medicamente pentru hipertensiune, cum ar fi hidroclorotiazida. O doza initiala de 75 mg poate fi administrata pacientilor care fac hemodializa (o tehnica de purificare a sangelui) sau la pacientii în varsta de peste 75 de ani.

La pacientii cu hipertensiune si diabet de tip 2, Irbesartan Teva se adauga la alte tratamente pentru hipertensiune. Tratamentul se initiaza cu o doza de 150 mg, administrata o data pe zi, care se creste de obicei pana la 300 mg o data pe zi.

Cum actioneaza Irbesartan Teva?

Substanta activa din Irbesartan Teva, irbesartanul, este un "antagonist al receptorilor de angiotensina II", ceea ce înseamna ca blocheaza actiunea unui hormon din organism numit angiotensina II. Angiotensina II este un vasoconstrictor puternic (o substanta care îngusteaza vasele sanguine). Prin blocarea receptorilor de care se leaga în mod normal angiotensina II, irbesartanul blocheaza efectul hormonului, ceea ce duce la dilatarea vaselor de sange. Aceasta duce la scaderea tensiunii arteriale, reducand riscurile asociate cu tensiunea arteriala ridicata, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale.

Cum a fost studiat Irbesartan Teva?

Dat fiind ca Irbesartan Teva este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Aprovel. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc aceleasi niveluri de substanta activa în organism.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Irbesartan Teva?

Dat fiind ca Irbesartan Teva este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Irbesartan Teva?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Irbesartan Teva are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Aprovel. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si în cazul Aprovel, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Irbesartan Teva.

Alte informatii despre Irbesartan Teva:

Comisia Europeana a acordat Teva Pharma B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru Irbesartan Teva, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 30 octombrie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 08-2009

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...