JODTHYROX, tablete

Citeste prospectul medicamentului JODTHYROX, tablete si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Gusa endemica cu eutiroidie; profilaxia recidivelor dupa tiroidectomia unei guse endemice.

Contraindicatii:

Hipersensibilitatea la iod; hipertiroidia manifesta; infarctul miocardic; angina pectorala; miocardita si pancardita; insuficienta cardiaca insotita de tahicardie; aritmii; insuficienta corticosuprarenaliana decompensata; sindromul Duhring-Brocq; gusa nodulara; gusa hipertiroidizata.

Reactii adverse:

Reactii de hipersensibilitate (ex. reactii cutanate, eozinofilie, rar soc); in caz de supradozaj (mai ales daca la inceputul tratamentului doza a fost crescuta prea repede) simptome de hipertiroidie (ex. flapping tremor, tahicardie, hiperhidroza, diaree, scadere ponderala, oboseala).

Interactiuni medicamentoase: Fenitoina, salicilati, furosemid (in doze mari), clofibrat: nivele plasmatice crescute ale hormonilor tiroidieni; anticoagulante orale: cresterea timpului de protrombina; scaderea marcata sau redusa a glicemiei.

Nota: Este imperioasa evitarea hipertiroidiei indusa prin tratament la bolnavii cu insuficienta coronariana, insuficienta cardiaca si tahiaritmii. In cazul tratamentului asociat cu colestiramina, Jodthyrox se va administra cu 4-5 ore inainte de administrarea colestiraminei. Se va evita administrarea i.v. a fenitoinei in timpul tratamentului cu Jodthyrox.

Compozitie:

1 tableta contine 100 g levotiroxina sodica, 130,8 g iodura de potasiu (corespondentul a 100 g iod).

Mod de administrare:

La inceput 1/2 tableta pe zi. Apoi se va creste doza dupa 2-4 saptamani pana la o valoare de intretinere, in functie de varsta si greutatea pacientului.

Doza de intretinere:

Adulti si adolescenti: 1 tableta pe zi. In timpul sarcinii: 1 - 1 1/2 tablete pe zi. Se va lua cu putin lichid, cu 30 de minute inainte de micul dejun.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Jodid-200, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Profilaxia...
Citeste prospectul medicamentului JODID-100, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Profilaxia...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...