Jodid-100, comprimate

Citeste prospectul medicamentului JODID-100, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Profilaxia gusei endemice, profilaxia recidivelor dupa încheierea tratamentului gusei cu preparate hormonale tiroidiene. Gusa nou-nascutului.

Contraindicatii:

Hipersensibilitatea la iod; hipertiroidia manifesta; sindromul Duhring-Brocq; gusa nodulara; gusa hipertiroidizata.

Reactii adverse:

Reactii de hipersensibilitate (ex. reactii cutanate, eozinofilie, foarte rar - soc); in caz de gusa la pacientii peste 40 de ani - tahicardie primara, tremuraturi, nervozitate crescuta, insomnie, transpiratii profuze, posibil diaree. Nota: In cazul carentei de iod, administrarea profilactica de iod trebuie continuata si in timpul sarcinii.

Compozitie:

1 tableta contine 130,8 microg de iodura de potasiu (corespondentul a 100 microg iod),

Administrare:

In profilaxia si prevenirea recidivelor - 1 tb/zi (100 mg); gusa nou-nascutului - 1-1 1/2 tb/zi (100 - 150 microg) timp de 6 luni sau mai mult. Gravide: 200 microg/zi (1 tb Jodid 200). In cazul in care tratamentul cu Jodid nu are efect intr-un timp scurt (cateva zile) sau valorile serice indica o hipotiroidie, va fi necesar un tratament cu hormoni tiroidieni. A se lua: dupa masa cu putina apa. In profilaxia si prevenirea recidivelor Jodid poate fi administrat timp de cateva luni sau toata viata.

Producator: Merck KGaA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Jodid-200, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Profilaxia...
Citeste prospectul medicamentului JODTHYROX, tablete si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Gusa...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare