Kirin

Citeste prospectul medicamentului Kirin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Infectiile gonococice necomplicate (gonoreea uretrala, endocervicala, rectala); infectiile gonococice diseminate.

Farmacologie: Spectinomicina este un antibiotic cu spectru larg, activ pe Neisseria gonorrhoeae, fata de care are actiune bactericida.

Este absorbita rapid dupa injectia intramusculara, o singura doza de 2 g producand peak-uri ale concentratiei serice de aproximativ 100 mcg/ml la o ora.

Actiune terapeutica: Reprezinta medicamentul de electie in infectiile gonococice .

Forma de prezentare: Fiole continand 2 g spectinomicina, sub forma de pentahidrat de spectinomicina dihidroclorica BP.

Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la spectinomicina. Avertismente: Administrarea sa poate masca un lues in faza de incubatie. La orice bolnav tratat pentru infectie gonococica, se vor efectua si testele serologice pentru lues, in vederea excluderii acestei afectiuni.

Reactii adverse: Rar, jena la locul injectarii, urticarie, greata, frisoane, ameteala, febra, insomnie, scaderea hemoglobinei, a hematocritului si a clearance-ului la creatinina, cresterea fosfatazei alcaline, a azotului liber urinar si a GPT.

Dozare si administrare: Se administreaza in doza unica, de 2 - 4 g, i.m. profund, in cadranul superoextern al muschiului gluteal.

Avantaje: Kirin reprezinta o buna alternativa in tratamentul pacientilor alergici la penicilina, precum si al celor infectati cu germeni penicilinazo-secretori. Pacientele gestante care prezinta infectii gonococice pot beneficia in aceeasi masura de Kirin, intrucat studiile clinice nu au relevat efecte teratogenice ale spectinomicinei. Rata de vindecare este de 100 %.

Producator: Medochemie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...