Laxadin

Citeste prospectul medicamentului Laxadin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Toate tipurile de constipatie la pacienti in ambulator sau la cei imobilizati la pat. Pregatirea pacientilor pentru radiografii abdominale si proctoscopii.

Prezentare farmaceutica: Comprimate filmate continand 5 mg bisacodyl (cutie cu 50 buc.).

Actiune terapeutica: Laxativ de contact care prin stimularea terminatiilor nervoase din mucoasa colonului induce accentuarea peristaltismului.

Produsul nu se absoarbe si nu produce contractii uterine, nu se elimina prin laptele matern.

Mod de administrare: Per os. Adulti: 2-3 comprimate in timpul mesei. Copii mai mari de 6 ani: 1/2 comprimat in timpul mesei.

Precautii: pacientii trebuie sa consume multe lichide pentru a ajuta formarea unei consistente convenabile pentru bolusul fecal. Utilizarea produsului determina scaderea absorbtiei altor preparate, deci se impune o atentie deosebita (ex. anticonceptionale orale).

Reactii adverse: Pot aparea hipersensibilizare la produs, colica abdominala, flatulenta.

Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la preparat, abdomen acut chirurgical, la pacientii care prezinta: greata, varsaturi, dureri abdominale, simptome de apendicita, ocluzie intestinala si rectoragii de cauza necunoscuta.

Producator: Teva

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Eucarbon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice: tratamentul...
Citeste prospectul medicamentuluiUlei de parafina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: tratament...
Citeste prospectul medicamentului Tisasen, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII: Tisasen...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare