Levetiracetam Accord

Citeste prospectul medicamentului Levetiracetam Accord si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Levetiracetam Accord se poate utiliza in monoterapie începand cu varsta de 16 ani în cazul pacientilor cu epilepsie nou diagnosticata.

Levetiracetam Accord este un medicament care contine substanta activa levetiracetam. Este disponibil sub forma de comprimate (250 mg, 500 mg, 750 mg si 1 000 mg).

Levetiracetam Accord este un "medicament generic". Aceasta înseamna ca Levetiracetam Accord este similar cu "medicamentul de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit Keppra. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Levetiracetam Accord?

Levetiracetam Accord se poate utiliza în monoterapie începand cu varsta de 16 ani în cazul pacientilor cu epilepsie nou diagnosticata, pentru tratamentul crizelor (atacurilor) convulsive partiale cu sau fara generalizare secundara. Acesta este un tip de epilepsie în care hiperactivitatea electrica dintr-o emisfera a creierului provoaca simptome precum miscari bruste, spasmodice, într-o parte a corpului, perturbari ale auzului, simtului olfactiv sau vizual, amorteala sau atacuri neasteptate de panica. Generalizarea secundara apare atunci cand hiperactivitatea ajunge sa afecteze complet creierul.

Levetiracetam Accord se poate utiliza, de asemenea, în asociere cu alte medicamente antiepileptice pentru tratarea:

- crizelor convulsive partiale, cu sau fara generalizare, la pacienti începand cu varsta de o luna;

- crizelor mioclonice (spasme musculare de scurta durata, asemanatoare socurilor, la nivelul unui muschi sau unei grupe de muschi), la pacienti începand cu varsta de 12 ani diagnosticati cu epilepsie mioclonica juvenila;

- crizelor tonico-clonice primar generalizate (crize grave, care includ pierderea cunostintei), la pacienti începand cu varsta de 12 ani, diagnosticati cu epilepsie generalizata idiopatica (un tip de epilepsie care se considera ca are o cauza genetica).

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Levetiracetam Accord?

În cazul în care Levetiracetam Accord se utilizeaza în monoterapie, doza initiala este de 250 mg de doua ori pe zi, aceasta fiind marita dupa doua saptamani la 500 mg, de doua ori pe zi. Doza poate fi marita în continuare, la intervale de doua saptamani, în functie de raspunsul pacientului, pana la doza maxima de 1 500 mg, de doua ori pe zi.

În cazul în care Levetiracetam Accord se asociaza cu un alt tratament antiepileptic, doza initiala la pacientii cu varsta peste 12 ani si cu greutatea peste 50 kg este de 500 mg, de doua ori pe zi. Doza zilnica poate fi marita pana la 1 500 mg, de doua ori pe zi. La pacientii cu varste cuprinse între sase luni si 17 ani si cu greutatea sub 50 kg, doza initiala este de 10 mg pe kilogram de greutate corporala, de doua ori pe zi, si poate fi marita pana la 30 mg/kg, de doua ori pe zi.

Dozele mai mici se utilizeaza în cazul pacientilor cu afectiuni renale (cum ar fi pacientii în varsta). Comprimatele de Levetiracetam Accord se înghit cu lichid.

Cum actioneaza Levetiracetam Accord?

Substanta activa din Levetiracetam Accord, levetiracetamul, este un medicament antiepileptic. Epilepsia este provocata de o activitate electrica excesiva la nivelul creierului. Modul exact de actiune al levetiracetamului este înca neclar, însa se pare ca interfereaza cu o proteina numita proteina 2A de la nivelul veziculelor sinaptice, care se afla în fantele dintre nervi si este implicata în procesul de eliberare a mesagerilor chimici de catre celulele nervoase. Aceasta permite Levetiracetam Accord sa stabilizeze activitatea electrica a creierului si sa previna crizele.

Cum a fost studiat Levetiracetam Accord?

Dat fiind ca Levetiracetam Accord este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Keppra. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc în organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Levetiracetam Accord?

Întrucat Levetiracetam Accord este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Levetiracetam Accord?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Levetiracetam Accord are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Keppra. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca în Levetiracetam Accord cazul Keppra, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Levetiracetam Accord.

Alte informatii despre Levetiracetam Accord

Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Levetiracetam Accord, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 3 octombrie 2011.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Levetiracetam Accord, cititi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 08-2011

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tegretol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Epilepsie: crize...
Citeste prospectul medicamentului Stazepine si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Epilepsie. Nevralgii....
Citeste prospectul medicamentului Primidon, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Epilepsie...