TEGRETOL

Citeste prospectul medicamentului Tegretol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Epilepsie: crize partiale cu simptomatologie complexa, cu simptomatologie elementara, crize epileptice generalizate sau secundare, cu o componenta tonico-clonica, forme mixte, care se asociaza acestor tipuri de crize. Tegretol-ul este recomandabil atat în mono-, cat si în politerapie.

In general, Tegretol-ul nu este eficace in absentele epileptice (petit mal) (a se consulta capitolul Precautii). Manie si tratamentul profilactic al formei bipolare a psihozelor maniaco-depresive. Sindrom de sevraj alcoolic.

Nevralgie esentiala de trigemen, nevralgie a trigemenului in scleroza in placi si nevralgie esentiala glosofaringiana. Neuropatie diabetica dureroasa. Diabet insipid. Poliurie si polidipsie de origine neurohormonala.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la carbamazepina sau la medicamente cu structura asemanatoare (antidepresive triciclice, ex.). Bloc atrioventricular. Antecedente de aplazie medulara sau de porfirie acuta intermitenta. Teoretic (structura similara cu cea a antidepresivelor triciclice), Tegretol-ul nu ar trebui utilizat impreuna cu inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO). De aceea, inainte de a-l administra, se recomanda intreruperea tratamentului cu IMAO timp cu cel putin 2 saptamani inainte, sau chiar mai mult, daca situatia clinica permite acest lucru.

Pagina 1/16

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Stazepine si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Epilepsie. Nevralgii....
Citeste prospectul medicamentului Primidon, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Epilepsie...
Citeste prospectul medicamentului Matever si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Matever se poate...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare