Lidaprim, solutie perfuzabila

Citeste prospectul medicamentului Lidaprim, solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Lidaprim perfuzabil este indicat in cazurile in care administrarea orala este imposibila sau nedorita sau atunci cand se urmareste realizarea unor nivele plasmatice ridicate in timp scurt. Lidaprim perfuzabil poate fi utilizat profilactic sau curativ:

- infectii la bolnavii din sectia de terapie intensiva; infectii preoperatorii sau postoperatorii; infectii renale si de cai urinare, prostatite; infectii ale cailor respiratorii, pneumonii, pleurite; infectii ginecologice; infectii intestinale (enterite, dizenterie, febra tifoida, febra paratifoida); infectii ale vezicii biliare si cailor biliare; plagi infectate.

Forma farmaceutica: Solutie.

Compozitie: 250 ml contin:

sulfametrol0,8 g

trimetoprim0,16 g

hidroxid de sodiu5,51 g

acid L- malic2,35 g

glicerina anhidra1,25 g

apa pentru injectii

Osmolalitate mod.: 294 mosmol/kg H2O.

Actiune terapeutica: Lidaprim contine doi agenti chimioterapici ce se potenteaza reciproc rezultand proprietati bactericide pentru concentratia in care fiecare component separat are doar actiune bacteriostatica (de inhibare a cresterii). Actiunea bactericida rezulta din blocarea a doua sisteme enzimatice de la nivelul bacteriilor: sulfametrolul inhiba formarea de acid folic, prin substituirea competitiva a acidului para-aminobenzolic.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Lidaprim suspensie orala pentru copii si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Lidaprim, comprimate pentru copii si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Lidaprim, comprimate forte filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare