Lysodren tablete 500 mg

Citeste prospectul medicamentului Lysoden, tablete 500 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Lysodren este un medicament antitumoral. Acest medicament este utilizat pentru tratamentul simptomelor tumorilor maligne inoperabile, metastatice sau recidivante, ale glandelor suprarenale.

2. INAINTE SA LUATI LYSODREN

Nu luati Lysodren:

– daca sunteti alergic (hipersensibil) la mitotan sau la oricare dintre celelalte componente ale Lysodren.

– daca alaptati (vezi "Alaptarea").

– daca urmati in prezent un tratament cu spironolactona (un medicament utilizat adesea pentru tratamentul bolilor cardiace, hepatice sau renale). Trebuie sa va consultati cu medicul dumneavoastra pentru a afla daca luati sau nu spironolactona (vezi "Utilizarea altor medicamente").

Aveti grija deosebita cand utilizati Lysodren:

Din cauza efectelor Lysodrenului, medicul va poate prescrie un tratament hormonal (steroizi) in perioada in care luati Lysodren.

– Trebuie sa va adresati imediat medicului daca suferiti un accident, aveti o infectie sau daca sunteti bolnav(a).

– Medicul dumneavoastra poate decide o sistare temporara a tratamentului cu Lysodren daca suferiti un soc, un traumatism grav sau o infectie. Pastrati in permanenta asupra dumneavoastra cardul Pacientului care utilizeaza Lysodren de la sfarsitul acestui prospect.

– Spuneti medicului daca suferiti de boli severe de ficat sau de rinichi, deoarece este posibil ca Lysodren sa nu fie potrivit pentru dumneavoastra.

Utilizarea altor medicamente:

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Lysodren nu trebuie administrat in asociere cu spironolactona (un medicament utilizat adesea pentru tratamentul bolilor cardiace, hepatice sau renale, (vezi "Nu utilizati Lysodren").

Lysodren diminueaza efectul unui medicament numit warfarina (acest medicament subtiaza sangele, fiind utilizat pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange). De aceea, trebuie sa informati intotdeauna medicul daca luati un medicament pentru subtierea sangelui.

Lysodren poate sa interactioneze cu cateva alte medicamente, cum sunt:

– Medicamente folosite pentru tratamentul epilepsiei (spre ex., anticonvulsivante).

– Medicamente folosite pentru tratamentul tuberculozei (spre ex., rifabutina sau rifampicina).

– Medicamente folosite pentru tratamentul infectiilor fungice (spre ex., griseofulvina).

De asemenea, Lysodren poate interactiona cu o planta medicinala numita sunatoare (Hypericum perforatum).

Utilizarea Lysodren cu alimente si bauturi:

Este de preferat ca Lysodren sa fie administrat in timpul meselor.

Administrarea Lysodren-ului cu alimente si/sau uleiuri poate sa creasca gradul de absorbtie.

Sarcina si alaptarea:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Sarcina:

In cazul de sarcina, medicul dumneavoastra poate decide sa modifice tratamentul cu Lysodren, deoarece acesta poate fi nociv pentru fat. De aceea, informati medicul daca sunteti gravida sau daca intentionati sa ramaneti gravida.

Daca sunteti o femeie care ar putea ramane gravida, trebuie sa utilizati o metoda contraceptiva eficienta in timpul tratamentului cu Lysodren. La fel trebuie sa procedati si dupa intreruperea definitiva a tratamentului cu Lysodren. Lysodren se elimina foarte lent; pot sa treaca chiar cateva luni pana cand Lysodren este eliminat din corpul dumneavoastra. Pentru acest motiv dupa intreruperea definitiva tratamentului cu Lysodren va trebui sa cereti sfatul medicului cu privire la utilizarea unei metode contraceptive eficiente.

Alaptarea:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Nu luati Lysodren in timp ce alatati. Este posibil ca Lysodren sa ajunga in laptele matern.

De aceea, spuneti-i medicului dumneavoastra daca alatati sau intentionati sa va alatati copilul (a se vedea "Nu utilizati Lysodren"). Medicul dumneavoastra va decide daca trebuie sa intrerupa tratamentul cu Lysodren sau daca trebuie sa intrerupeti alaptarea.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

Lysodren are o influenta majora asupra capacitatii dumneavoastra de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. De aceea, trebuie sa solicitati opinia medicului dumneavoastra daca doriti sa conduceti vehicule, daca trebuie sa folositi utilaje sau daca efectuati activitati cu potential de risc, care necesita o buna capacitate de reactie mentala si fizica.

3. CUM SA LUATI LYSODREN

Doze si mod de administrare:

Tratamentul trebuie instituit de catre un specialist cu experienta suficienta pana la atingerea unui regim stabil de dozare.

Luati intotdeauna Lysodren exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Pentru a stabili doza ideala pentru tratamentul afectiunii dumneavoastra., este posibil ca medicul dumneavoastra ca monitorizeze lunar cantitatea de Lysodren pe care o aveti in sange.

Adulti:

Tratamentul se va incepe cu 2-3 g (4-6 comprimate) de Lysodren pe zi. Uneori, medicul dumneavoastra poate sa inceapa tratamentul cu doze mai mari, cum ar fi 4-6 g (8 – 12 comprimate).

Doza zilnica totala poate fi Impartita in doua sau trei prize.

Comprimatele trebuie inghitite cu apa si este de preferat sa fie administrate in timpul meselor.

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca prezentati orice reactii adverse in timp ce luati LysodrenLysodren. daca prezentati reactii adverse (mai ales la nivelul sistemului nervos central), medicul dumneavoastra poate decide intreruperea temporara a tratamentului sau reducerea dozei de Lysodren.

Copii:

Sunt disponibile foarte putine informatii cu privire la acest grup de varsta (

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare