Macugen

Citeste prospectul medicamentului Macugen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Macugen este o solutie administrata prin injectare intraoculara (injectare în ochi).

Medicamentul se administreaza de catre un oftalmolog (un medic specialist in tratarea afectiunilor oculare) care este calificat pentru acest tip de injectare.

Macugen contine ingredientul activ pegaptanibul sodic.

Pentru ce se utilizeaza Macugen?

Macugen se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu degenerescenta maculara umeda indusa de varsta (DMV). Aceasta boala afecteaza partea centrala a retinei (numita macula) situata la polul posterior al ochiului si determina pierderea vederii. Macula asigura vederea centrala care este necesara conducerii autovehiculelor, citirea unor litere marunte si pentru desfasurarea altor activitati asemanatoare. Forma umeda a acestei afectiuni este cauzata de dezvoltarea anormala a vaselor de sange sub retina si macula care pot sangera si pot permite scurgeri de lichid. Acest lucru duce la pierderea vederii.

DMV este rara la persoanele sub varsta de 55 de ani. Afectiunea este mai frecventa la persoanele in varsta de75 de ani sau peste (1 din 20 de persoane din aceasta grupa de varsta sufera de DMV).

Pagina 1/6

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare