Magnesium Diasporal

Citeste prospectul medicamentului Magnesium Diasporal si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Comprimate bogate in magneziu, indicate persoanelor cu deficit de magneziu, cu tulburari ale activitatii musculare si/sau migrene.

Eficacitatea unui produs cu magneziu este determinata de proportia de magneziu si nu de greutatea totala a sarii de magneziu administrate. Magnesium Diasporal - a fost astfel conceput incit sa acopere necesarul zilnic de magneziu, recomandat de O.M.S (300 mg). Un parametru esential al eficacitatii terapiei cu Magnesium Diasporal este complianta pacientului.

Toate cele trei forme de Magnesium Diasporal - Magnesium Diasporal 100 (pentru copii), Magnesium Diasporal 300 si Magnesium Diasporal Aktiv (tablete efervescente) indeplinesc acest deziderat prin faptul ca permit administrarea o data pe zi, au un gust placut si o prezentare atragatoare.

1. Magnesium Diasporal 100 Orange

Comprimate masticabile

Compozitie

Citrat de magneziu 610 mg (continut de magneziu 98,6 mg).

Exipienti: sucroza, celuloza pulbere, acid citric, guma xantan calciu kanoat, ciclamat de sodiu, arome, colorant.

2. Magnesium Diasporal 300

Plicuri

Compozitie

Citrat de magneziu 1830 mg (continut in magneziu 297,5 mg).

Excipient : sucroza, acid citric, bicarbonat de sodiu, riboflavina, arome naturale.

Nota pentru diabetici

Un comprimat de Magnesim Diasporal 100 contine 0,1 g zaharoza, echivalent a 0,01B.E. Un plic de Magnesium Diasporal 300 contine 2,3 g zaharoza, echivalent a 0,2 B.E.

Mod de prezentare si continut

Magnesium Diasporal 100 Orange este disponibil in cutii cu 50 si 100 de comprimate. Magnesium Diasporal 300 este disponibil in pachete cu 20, 50 si 100 pliculete de 5 g granule.

Grup terapeutic

Substante minerale, magneziu sub forma de saruri.

Indicatii

Deficit de magneziu, tulburari ale activitatii musculare (tulburari neneuromusculare, crampe musculare), migrene.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la componentii produsului.

Insuficienta renala severa.

Copii sub 6 ani.

Interactiuni cu alte substante medicamentoase: Antibioticele aminoglicozidice, cisplatin si cyclosporin A accelereaza eliminarea magneziului.

La administrarea concomitenta de Fe se va tine cont de faptul ca Mg poate influenta absorbtia fierului. In acest caz se indica respectarea unui interval de 2-3 ore intre administrarea de Mg si Fe. De acelasi lucru se va tine seama si la administrarea de tetraciclina si fluorura de sodiu.

Posologie si mod de administrare

Magnesium Diasporal 100 Orange-comprimate masticabile- se administreaza cite un comprimat de 3 ori pe zi. Comprimatele se sug. Magnesium Diasporal 300- Se administreaza zilnic continutul unui plic dizolvat intr-un pahar (200 ml) de apa, ceai sau suc de fructe.

Efecte secundare

In cazul administrarii de doze mari pot aparea varsaturi si diaree. In aceste cazuri administrarea va fi oprita temporar pina la ameliorarea sau disparitia simtomelor, apoi se va continua tratamentul cu o doza mai redusa.

Termen de valabilitate

A nu se utiliza dupa data inscris ape ambalaj.

A nu se lasa la indemina copiilor.

3. Magnesium Diasporal Aktiv - Tablete efervescente

Supliment nutritiv - nu contine zahar

Compozitie

Substanta activa: citrat de magneziu anhidru (continutul de magneziu pentru o tableta este de 250 mg magneziu).

Excipienti: Acid citric anhidru, acid citric monohidrat, carbonata cid de sodiu, sulfat de sodiu, pulbere de lamiie, ciclamat de sodiu, povidona, zaharina.

Actiune

Magneziul este o substanta minerala vitala, ce nu poate fi sintetizata in organismul uman. Astfel aportul de magneziu trebuie adus pe cale alimentara, dat alimentele contin cantitati insuficiente de magneziu, astfel poate aparea un deficit. Cu un tratament zilnic cu Magnsium Diasporal Aktiv se realizeaza echilibru necesar.

Magneziul ajuta la functionarea celulelor musculare.In deficitul de magneziu pot aparea dureri musculare, spasme si crampe musculare.

Magneziul contribuie la buna functionare a cordului. Magneziu ajuta la reducerea hormonilor de stres (adrenalina) si ajuta la calmarea starilor nervoase. Aportul suplimentar de magneziu asigura o functionare normala a sistemului enzimatic (mai mult de 300 enzime din metabolism necesita magneziu).

Utilizare

O tableta pe zi dizolvata in 200 ml apa.

Pastrare

Ase pastra la temperaturi intre 15-25 C, ferit de umiditate.

A nu se depasi doza zilnica recomandata.

Dozele recomandate copiilor vor fi prescrise doar de medic.

A nu se consuma dupa data expirarii.

A nu se lasa la indemina copiilor.

Prezentare

Cutie cu doua tuburi de 10 comprimate efervescente

Conform Notificarii M.S.

Producator

Protina (Germania)

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului ProVisio cu luteina, Comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Mentat este un supliment nutritiv herbomineral. Indicatii: Imbunatatirea deficientelor de memorie; cresterea atentiei si puterii de concentrare;...
Citeste prospectul medicamentului Geriforte, supliment nutritiv herbomineral si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare