Microgynon 21, contraceptive orale

Administrarea de Microgynon 21, conform instructiunilor, ofera protectie fata de instalarea unei sarcini prin mai multe modalitati si anume: ovulele capabile sa fie fecundate nu mai ajung la maturatie, iar mucusul cervical este modificat in sensul ca nu mai permite ascensiunea spermatozoizilor.

Cititi cu atentie acest prospect înainte de a utiliza Microgynon. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa aveti nevoie sa-l recititi. Acest prospect va va furniza informatii despre beneficiile si riscurile utilizarii contraceptivelor orale. De asemenea, va va informa cum sa utilizati Microgynon si cand sa va adresati medicului dumneavoastra. Daca aveti intrebari suplimentare, va rugam adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastra personal si nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le-ar putea face rau.

Compozitie: Substantele active sunt levonorgestrel 0,15 mg si etinilestradiol 0,03 mg. Alte componente sunt lactoza monohidrat, amidon de porumb, povidona, talc, stearat de magneziu, zahar, macrogol 6000, carbonat de calciu, talc, glicerol 85%, dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172), ceara montanglicol.

Ce este Microgynon? Microgynon este un contraceptiv oral combinat (“contraceptiv combinat"). Fiecare drajeu contine o cantitate mica din doi hormoni feminini diferiti. Acestia sunt levonorgestrel (un progestogen) si etinilestradiol (un estrogen). Datorita cantitatilor mici de hormoni, Microgynon este considerat un contraceptiv oral cu doza mica. Cum toate drajeurile dintr-un blister contin aceeasi hormoni, in aceeasi cantitate, este considerat un contraceptiv oral combinat monofazic.

Grupa farmacoterapeutica: hormoni sexuali si modulatori ai aparatului genital, contraceptive hormonale pentru uz sistemic, progestogeni si estrogeni în combinatii fixe.

Pentru ce se utilizeaza Microgynon? Microgynon este utilizat pentru prevenirea sarcinii. Contraceptivele orale constituie o metoda foarte eficace de control a sarcinii. Cand se administreaza corect (fara a omite vreo doza), sansa de a ramane insarcinata este foarte mica.

Cum sa utilizati Microgynon?

Blisterul Microgynon contine 21 drajeuri. Pe blister, fiecare drajeu este marcat cu ziua din saptamana in care trebuie administrat. Utilizati drajeul la aproximativ aceeasi ora in fiecare zi, cu putina apa daca este necesar. Urmati directia sagetii pana cand ati terminat toate cele 21 drajeuri. In urmatoarele 7 zile nu veti mai utiliza drajeuri. In decursul acestor 7 zile trebuie sa inceapa menstruatia (sangerarea de intrerupere). De obicei, aceasta va apare in ziua 2 - 3 de la ultimul drajeu Microgynon. Incepeti urmatorul blister în a 8-a zi, chiar daca menstruatia continua. Aceasta inseamna ca veti incepe intotdeauna un blister nou in aceeasi zi a saptamanii si, de asemenea, ca sangerarea de intrerupere va apare aproximativ în aceeasi zi, în fiecare luna.

Reactii adverse: Anuntati medicul dumneavoastra cand observati orice reactie adversa, in special daca este severa sau persistenta sau daca apar modificari ale starii de sanatate care credeti ca pot fi provocate de contraceptive.

Reactii adverse severe:

- tensiune la nivelul sanilor, durere, crestere în volum si secretie;

- dureri de cap, migrena;

- modificari ale libidoului; stare depresiva/modificari de comportament;

- intoleranta la lentilele de contact;

- greata, varsaturi si alte afectiuni gastrice sau intestinale;

- modificari ale secretiei vaginale;

- reactii cutanate diverse;

- retentie hidrica;

- modificari ale greutatii corporale;

- reactii de hipersensibilitate.

Daca observati oricare alte reactii advese nementionate in acest prospect, va rugam informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Informatii suplimentare despre contraceptive:

Contraceptivul combinat poate avea, de asemenea, efecte necontraceptive, benefice.

- Menstruatia poate fi mai redusa ca intensitate si ca perioada. Ca urmare, riscul de anemie poate diminua. Durerile menstruale pot deveni mai putin severe sau pot dispare complet.

- In plus, s-a raportat aparitia mai putin frecventa a unor tulburari grave la femeile care utilizeaza contraceptive ce contin 50 μg etinilestradiol ("comprimate contraceptive in doza mare"). Acestea sunt tumorile benigne ale sanului, chisturile ovariene, infectiile pelvine (boala

Pastrarea Microgynon: A nu se utiliza dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lasa la îndemana copiilor.

Ambalaj: Cutie cu un blister tip calendar a 21 drajeuri.

Producator:  Schering GmbH&Co. Produktion KG, Germania

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata: Schering AG

Müllerstrasse 178, D-13342, Berlin, Germania

Daca aveti intrebari suplimentare va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Samba apartine unui grup de medicamente numite contraceptive orale. Este un contraceptiv trifazic, în doza mica, iar...
Qlaira este un comprimat contraceptiv si se utilizeaza pentru a preveni sarcina. 1. CE ESTE QLAIRA SI...
Citeste prospectul medicamentului Logest, contraceptive orale si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare