Minicortid

Citeste prospectul medicamentului Minicortid si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Medicatie de substitutie in insuficienta suprarenala primara sau secundara (ca suplimentare a injectiilor cu cortizon acetat sau hidrocortizon) - crize addisoniene acute, panhipopituitarism cu insuficienta mineralcorticoida, sindrom malign si forme grave ale bolilor infectioase; stari de deshidratare in hiperplazia congenitala a suprarenalelor cu sindrom de pierdere de sare (sindrom Debré-Fibiger).

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml suspensie apoasa injectabila continand dezoxicorton acetat 5 mg sau 10 mg (cutie cu 5 buc.).

Actiune terapeutica: Hormon mineralcorticoid, favorizeaza reabsorbtia tubulara renala a clorurii de sodiu si apei, pe care le retine in organism, mareste eliminarea renala a potasiului; creste presiunea arteriala.

Mod de administrare: Adulti, in situatii acute 5 sau 10 mg la fiecare 12 ore, 2 zile, apoi o data pe zi, urmatoarele 2 zile, scazand in continuare la 5 mg de 2-3 ori pe saptamana; copii, in situatiile acute 10 mg/m2 si zi, se repeta dupa nevoie.

Reactii adverse: Retentie hidrosalina cu endeme, hipertensiune arteriala, declansarea sau agravarea insuficientei cardiace; cefalee, artralgii; sindrom hipokaliemic (slabiciune musculara, paralizie); reactii alergice.

Contraindicatii: Hipertensiune arteriala, boli cardiace, edeme, scleroza cerebrala avansata, alergie specifica; prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii. Nu se asociaza cu medicamente hipokaliemiante, medicamente care pot produce torsada varfurilor, antihipertensive, digitalice. Corticosteroizii figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Producator: Terapia S.A.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare