Napoton

Citeste prospectul medicamentului Napoton si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Stari de anxietate, tensiune psihica (si implicatii - insomnie, cefalee etc.), sindrom psihovegetativ, stari depresive cu agitatie, sindrom de abstinenta la alcoolici, tulburari de comportament la copii; medicatie pre - si postoperatorie; spasme reactive ale musculaturii striate (psiho - neurogene, miogene sau reumatice), stari spastice la copii (tetraplegie, atetoza dubla, boala Little).

Prezentare farmaceutica: Drajeuri continand clordiazepoxid 10 mg (flac. cu 30 buc.).

Actiune terapeutica: Tranchilizant si miorelaxant din grupa benzodiazepinelor, cu efect relativ durabil.

Mod de administrare: Adulti: obisnuit un drajeu (10 mg) de 2-3 ori/zi (la batrani 1/2 drajeu de 1-2 ori/zi); pentru indicatiile psihiatrice se poate creste la 6-12 drajeuri/zi; copii: 1/2-2 drajeuri/zi.

Reactii adverse: In general minore: somnolenta, oboseala (mai ales la batrani), apatie, stare de agitatie, cefalee, ameteli, ataxie, hipotensiune ortostatica, greata, constipatie, mai rar diaree, impotenta sexuala, tulburari menstruale, polakiurie, eruptii cutanate; foarte rar disfunctie hepatica si discrazii sanguine. Oprirea brusca a tratamentului indelungat cu doze mai mari poate provoca un sindrom de abstinenta, uneori chiar convulsii.

Contraindicatii: Stari comatoase, colaps, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava, alergie la clordiazepoxid si alte benzodiazepine; prudenta in timpul sarcinii si alaptarii, la debilitati, batrani, in insuficienta renala si hepatica, insuficienta pulmonara cronica (doze mai mici); prudenta la soferi si la cei care folosesc masini; este necesara evitarea bauturilor alcoolice si prudenta in administrarea altor deprimante centrale si a antiepilepticelor.

Sinonime: Elenium, Librium, Redepur.

Producator: Terapia S.A.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Suferi frecvent de stari de anxietate care iti provoaca teribile dureri de cap? Consulta un medic. Vei...
Atacurile de panica pot aparea brusc si fara avertisment, ca si reactie primara a organismului la anumite...
Stresul si anxietatea sunt cauzate, in mod frevcent, de gandurile care nu ne dau pace, zi de...