NeuroActiv

Citeste prospectul medicamentului NeuroActiv si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Are efect benefic asupra memoriei si a altor functii cerebrale. Ajuta la mentinerea nivelului optim de colesterol in sange. Ajuta la prevenirea depunerilor de grasimi in peretii vasculari.

Previne formarea calculilor biliari. Protejeaza ficatul de depunerile de grasime.

Lecitina este o substanta bogata in fosfolipide a carei importanta pentru organism este evidenta: intra in structura membranelor celulare. Sursa cea mai buna de lecitina este uleiul de soia. Se cunoaste de multa vreme rolul lecitinei in activitatea nervoasa; de altfel 30% din greutatea materiei nervoase este reprezentata de lecitina. De aceea este recomandat un consum suplimentar de lecitina persoanelor ce desfasoara intensiv activitati intelectuale, persoanelor expuse stresului, persoanelor ca re prezinta probleme de memorie sau carora le-a scazut capacitatea de concentrare, deoarece stimuleaza metabolismul neuronului si accelereaza transmiterea impulsului nervos.

Dar din ce in ce mai frecvent este recomandata suplimentarea lecitinei in dieta pentru rolul pe care aceasta il are in metabolismul lipidelor. Lecitina are o mare capacitate de a emulsiona grasimile, in special colesterolul si de a le expune mai eficient actiunii sucurilor digestive. Lecitina este o foarte importanta componen ta a secretiei biliare, rolul ei fiind acela de a solubiliza sarurile biliare si de a emulsiona colesterolul, prevenind astfel formarea calculilor (a pietrelor) biliari.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare