Nevirapine Teva

Nevirapine Teva este un medicament care contine substanta activa nevirapina.

Este disponibil sub forma de comprimate ovale, de culoare alba (200 mg).

Nevirapine Teva este un "medicament generic". Aceasta inseamna ca Nevirapine Teva este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Viramune.

Pentru ce se utilizeaza Nevirapine Teva?

Nevirapine Teva este un medicament antiviral. Se utilizeaza in asociere cu alte medicamente antivirale pentru a trata pacientii infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (HIV-1), un virus care cauzeaza sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA).

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Nevirapine Teva?

Tratamentul cu Nevirapine Teva trebuie administrat de un medic cu experienta in tratarea infectiei cu HIV.

Nevirapine Teva nu se administreaza niciodata in monoterapie. Trebuie administrat impreuna cu cel putin alte doua medicamente antivirale. Deoarece medicamentul poate cauza eruptii cutanate severe, tratamentul se incepe cu 200 mg o data pe zi timp de doua saptamani, dupa care doza se mareste la doza standard de 200 mg de doua ori pe zi. Doza nu trebuie marita la doza intreaga de doua ori pe zi pana cand eruptia nu dispare in totalitate. Daca pacientul nu poate sa treaca la doza de doua ori pe zi in decurs de patru saptamani de la inceperea tratamentului cu Nevirapine Teva, trebuie gasite tratamente alternative.

Cum actioneaza Nevirapine Teva?

Substanta activa din Nevirapine Teva, nevirapina, este un inhibitor non-nucleozidic al revers transcriptazei (INNRT). Aceasta blocheaza activitatea revers transcriptazei, o enzima produsa de HIV-1, care ii permite sa infecteze celulele organismului si sa se reproduca. Prin blocarea acestei enzime, Nevirapine Teva, administrat in asociere cu alte medicamente antivirale, reduce cantitatea de HIV-1 din sange si o mentine la un nivel scazut. Nevirapine Teva nu vindeca infectia HIV-1 sau SIDA, dar poate intarzia efectele negative asupra sistemului imunitar si aparitia infectiilor si bolilor asociate cu SIDA.

Cum a fost studiat Nevirapine Teva?

Dat fiind ca Nevirapine Teva este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Viramune. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc aceleasi niveluri de substanta activa in organism.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Nevirapine Teva?

Dat fiind ca Nevirapine Teva este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Nevirapine Teva?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Nevirapine Teva are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Viramune. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si in cazul Viramune, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Nevirapine Teva.

Alte informatii despre Nevirapine Teva:

Comisia Europeana a acordat Teva Pharma B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru Nevirapine Teva, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 30 noiembrie 2009. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 10-2009.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare