Nimvastid

Citeste prospectul medicamentului Nimvastid si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Nimvastid este un medicament care contine substanta activa rivastigmina.

Este disponibil sub forma de capsule (de culoare galbena: 1,5 mg; portocalie: 3 mg, rosu brun: 4,5 mg si rosu brun cu portocaliu: 6 mg), precum si sub forma de comprimate orodispersabile de culoare alba (1,5 mg, 3 mg, 4,5 mg si 6 mg). Comprimatele orodispersabile sunt comprimate care se dizolva in gura.

Nimvastid este un "medicament generic". Aceasta inseamna ca Nimvastid este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Exelon. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se vedea documentul de intrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Nimvastid?

Nimvastid se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu forme usoare pana la moderat severe ale dementei Alzheimer, o boala progresiva a creierului care afecteaza treptat memoria, capacitatea intelectuala si comportamentul.

Se utilizeaza, de asemenea, pentru tratarea formelor usoare pana la moderat severe ale dementei la pacientii cu boala Parkinson.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Nimvastid?

Tratamentul cu Nimvastid trebuie initiat si supravegheat de un medic cu experienta in diagnosticarea si tratarea bolii Alzheimer sau a dementei la pacientii cu boala Parkinson. Tratamentul trebuie initiat doar daca exista un insotitor care va monitoriza cu regularitate utilizarea Nimvastid de catre pacient. Tratamentul trebuie continuat atat timp cat medicamentul prezinta un beneficiu terapeutic, dar doza poate fi redusa sau tratamentul poate fi intrerupt in cazul in care pacientul prezinta efecte secundare.

Nimvastid trebuie administrat de doua ori pe zi, impreuna cu micul dejun si cu cina. Capsulele trebuie inghitite intregi. Comprimatele orodispersabile de Nimvastid se pun pe limba, unde se dizolva rapid in saliva, inainte de a fi inghitite.

Doza initiala pentru Nimvastid este de 1,5 mg de doua ori pe zi. In cazul pacientilor care tolereaza doza, ea poate fi crescuta cu cate 1,5 mg cel mult o data la doua saptamani, pana se ajunge la o doza regulata de 3 pana la 6 mg de doua ori pe zi. Pentru obtinerea beneficiului terapeutic maxim, trebuie administrata cea mai mare doza tolerata, dar aceasta doza nu trebuie sa depaseasca 6 mg de doua ori pe zi.

Cum acioneaza Nimvastid?

Substanta activa din Nimvastid, rivastigmina, este un medicament impotriva dementei. In cazul pacientilor cu dementa Alzheimer sau dementa asociata bolii Parkinson, anumite celule nervoase din creier mor, ceea ce determina valori scazute ale neurotransmitatorului acetilcolina (o substanta chimica care permite comunicarea intre celulele nervoase). Rivastigmina actioneaza prin blocarea enzimelor care descompun acetilcolina: acetilcolinesteraza si butirilcolinesteraza. Prin blocarea acestor enzime, Nimvastid permite cresterea concentratiei de acetilcolina in creier, ajutand astfel la reducerea simptomelor dementei Alzheimer si ale dementei asociate bolii Parkinson.

Cum a fost studiat Nimvastid?

Dat fiind ca Nimvastid este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta (aceasta inseamna ca cele doua medicamente produc aceleasi niveluri de substanta activa in organism).

Care sunt beneficiile si riscurile Nimvastid?

Dat fiind ca Nimvastid este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi ca si cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Nimvastid?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Nimvastid are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Exelon. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si in cazul Exelon, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Nimvastid.

Alte informatii despre Nimvastid:

Comisia Europeana a acordat KRKA,d.d., Novo mesto o autorizatie de introducere pe piata pentru Nimvastid, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 11 mai 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat in 05-2009.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...