Nylex Aerosol nazal solutie 1100UI/ml

Citeste prospectul medicamentului Nylex  Aerosol nazal solutie 1100UI/ml si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

INDICATII TERAPEUTICE: NYLEX aerosol nazal solutie este indicat pentru tratamentul osteoporozei post-menopauza, dupa cel putin 5 ani de la instalarea menopauzei, la femei cu masa osoasa redusa comparativ cu femeile sanatoase aflate in post-menopauza.

NYLEX aerosol nazal solutie este recomandat in asociere cu un aport adecvat de calciu (cel putin 1000mg calciu elementar pe zi) si de vitamina D (400UI pe zi), pentru a intarzia pierderea de masa osoasa.

COMPOZITIE:

1ml de aerosol nazal solutie contine calcitonina de somon 1100UI si excipienti: acid citric anhidru, citrat de sodiu dihidrat, tartrat de amoniu, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apa distilata.

PROPRIETATI TERAPEUTICE:

Grupa farmacoterapeutica: produse pentru homeostazia calciului, hormoni antiparatiroidieni, preparate de calcitonina. Cod ATC: H05B A01.

Calcitonina este un hormon secretat de catre celulele C, care la om sunt situate in principal in tiroida (parafolicular) si in masura mai mica, in paratiroide si timus. Calcitonina este o peptida cu masa moleculara relativa 3600, compusa din 32 aminoacizi, care prezinta o punte disulfidica intre radicalii cisteinici din pozitiile 1 si 7. Structura hormonului variaza cu specia. Calcitonina de somon se obtine prin sinteza. Hormonul se dozeaza in unitati (folosind actiunea hipocalcemica la sobolan).

Pagina 1/7

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Nylex, solutie injectabila 100UI/ml si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare