Olanzapine Neopharma

Olanzapine Neopharma se utilizeaza pentru tratarea schizofreniei.

Citeste prospectul medicamentului  Olanzapine Neopharma si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Aceasta este o boala psihica ce cuprinde mai multe simptome, inclusiv gandire si vorbire dezorganizata, halucinatii (a auzi sau a vedea lucruri care nu sunt prezente), suspiciune si delir (convingeri eronate). De asemenea, Olanzapine Neopharma este eficace pentru mentinerea ameliorarii la pacientii care au raspuns la tratamentul initial.

De asemenea, Olanzapine Neopharma se utilizeaza pentru tratarea episoadelor maniacale moderate spre severe (euforie exagerata). De asemenea, medicamentul este folosit pentru prevenirea recidivei (cand simptomele reapar) acestor episoade la pacientii cu tulburare bipolara (o boala psihica in care perioadele de euforie alterneaza cu cele de depresie) care au raspuns la tratamentul initial.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Ce este Olanzapine Neopharma?

Olanzapine Neopharma este un medicament care contine substanta activa olanzapina. Acesta este disponibil sub forma de comprimate rotunde, albe (2,5; 5; 7,5 si 10 mg) si comprimate ovale, albastre (15 mg). Olanzapine Neopharma este un medicament "generic". Aceasta inseamna ca Olanzapine Neopharma este asemanator cu "medicamentul de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit ZYPREXA. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se vedea documentul de intrebari si raspunsuri disponibil aici.

Cum se utilizeaza Olanzapine Neopharma?

Doza initiala recomandata de Olanzapine Neopharma depinde de afectiunea care este tratata: pentru tratarea schizofreniei si pentru prevenirea episoadelor maniacale se foloseste o doza de 10 mg/zi, iar pentru tratarea episoadelor maniacale se foloseste o doza de 15 mg/zi, cu exceptia cazului in care se administreaza Impreuna cu alte medicamente, cand doza initiala poate sa fie de 10 mg/zi. Doza este modificata in functie de cat de bine raspunde pacientul si de toleranta la tratament. Doza uzuala variaza intre 5 si 20 mg/zi. Pentru pacientii de peste 65 de ani si pentru pacientii care au afectiuni hepatice sau renale pot fi necesare doze initiale mai mici (5 mg/zi). Olanzapine Neopharma nu a fost testat la copii.

Cum actioneaza Olanzapine Neopharma?

Substanta activa continuta de Olanzapine Neopharma, olanzapina, este un medicament antipsihotic.

Medicamentul este cunoscut ca antipsihotic "atipic" deoarece este diferit de medicamentele antipsihotice mai vechi care sunt disponibile din anii ’50. Mecanismul exact de actiune nu este cunoscut, dar substanta se ataseaza de mai multi receptori diferiti de pe suprafata celulelor nervoase ale creierului. Acest lucru intrerupe semnalele transmise la nivel cerebral prin intermediul "neurotransmitatorilor", substante chimice care permit comunicarea intre celulele nervoase. Se crede ca efectul benefic al olanzapinei se datoreaza blocarii receptorilor pentru neurotransmitatorii 5 — hidroxitriptamina (serotonina) si dopamina. Deoarece acesti neurotransmitatori sunt implicati in schizofrenie si in tulburarea bipolara, olanzapina ajuta la normalizarea activitatii cerebrale, reducand simptomele acestor afectiuni.

Cum a fost studiat Olanzapine Neopharma?

Dat fiind ca Olanzapine Neopharma este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta (care produce aceleasi niveluri de substanta activa in organism).

Care sunt beneficiile si riscurile Olanzapine Neopharma?

Dat fiind ca Olanzapine Neopharma este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi ca si cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Olanzapine Neopharma?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a stabilit ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Olanzapine Neopharma are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu ZYPREXA. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, in ceea ce priveste ZYPREXA, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat eliberarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Olanzapine Neopharma.

Alte informatii despre Olanzapine Neopharma:

Comisia Europeana a acordat Neopharma Limited autorizatia de introducere pe piata pentru Olanzapine Neopharma, valabila pe intreg teritoriul UE, la data de 14 noiembrie 2007.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Olazax Disperzi se utilizeaza pentru tratarea adultilor care sufera de schizofrenie. Citeste prospectul medicamentului Olazax Disperzi si...
Olazax este un medicament care contine substanta activa olanzapina. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde, de...
Olanzapine Mylan este un medicament care contine substanta activa olanzapina. Este disponibil sub forma de comprimate albe...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare