PhotoBarr

PhotoBarr este o pulbere din care se obtine o solutie injectabila.

Acesta contine substanta activa porfimer sodic.

Pentru ce se utilizeaza PhotoBarr?

PhotoBarr este utilizat in terapie fotodinamica (tratament care utilizeaza lumina) pentru indepartarea (distrugerea) displaziei de grad inalt (celule anormale cu risc ridicat de transformare in celule canceroase) la pacientii cu esofag Barrett. Aceasta reprezinta o afectiune in care peretele capatului inferior al esofagului s-a modificat, din cauza efectului negativ al acidului gastric din stomac.

Deoarece numarul pacientilor cu esofag Barrett este scazut, boala este considerata "rara", iar PhotoBarr a fost desemnat "medicament orfan" (un medicament folosit in boli rar intalnite) la 6 martie 2002.

Medicamentul se poate elibera doar pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza PhotoBarr?

Terapia fotodinamica cu PhotoBarr se realizeaza cu ajutorul unui endoscop (un tub subtire utilizat pentru a privi in interiorul organismului) si trebuie efectuata si supervizata de un doctor cu experienta in tratamentele cu laser si care a fost instruit pentru aplicarea terapiilor fotodinamice.

Pagina 1/6

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare