Prospect Isoflurane

Indicatii terapeutice: Izofluranul este indicat pentru inducerea si mentinerea anesteziei generale, la adultii si copiii de toate varstele.

Grupa farmacoterapeutica: anestezice generale, hidrocarburi halogenate.

Contraindicatii: - Hipersensibilitate la izofluran sau la alte hidrocarburi halogenate.

- Hipertermie maligna diagnosticata sau suspectata.

- Antecedente de icter sau febra de etiologie necunoscuta dupa administrarea de izofluran sau alte hidrocarburi halogenate.

Precautii: Deoarece profunzimea anesteziei este dependenta de doza si poate fi modificata foarte usor, este necesara folosirea vaporizoarelor calibrate specifice pentru acest produs, care ofera un grad mare de acuratete a administrarii anestezicului.

Interactiuni: Izofluranul produce o buna relaxare musculara necesara anumitor tipuri de interventii chirurgicale abdominale. Este compatibil cu toate curarizantele uzuale. Efectul acestora este potentat de catre anestezie. Potentarea este accentuata in cazul agentilor curarizanti nedepolarizanti, de aceea acestea trebuie administrate in dozele cele mai mici eficace. Neostigmina impiedica paralizia provocata de curarizantele nedepolarizante, dar nu modifica efectul relaxant al izofluranului.

Pagina 1/6

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Xylocaine 5 Heavy, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Xylocaine si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Anestezie locala...
Citeste prospectul medicamentului Tubocurarine Chloride si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Ca...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare