Prospect Mistabron

Indicatii, mod de administrare: In bronsite cronice obstructive, astmatiforme, emfizematoase, bronsiectazii, mucoviscidoza: se administreaza in aerosoli, cate 1-2 fiole (10-20 ml) de 1-4 ori/zi, dupa nevoie.

Pentru ingrijirea intensiva, in cadrul anesteziei si reanimarii, se fac instilatii pe sonda endotraheala, cate 1-2 ml diluati in aceeasi cantitate de apa distilata sau solutie salina izotona si administrati la intervale de 1 ora, pana la fluidificarea si eliminarea secretiilor. in sinuzita maxilara, instilatii intrasinuzale cu 2-3 ml din solutia nediluata.

Prezentare farmaceutica: Fiole cu 10 ml solutie pentru aerosoli sau instilatii, continand mesna 600 mg (cutie cu 6 buc.).

Actiune terapeutica: Mucolitic foarte activ, cu efect durabil.

Reactii adverse: Secretiile fluidificate se pot acumula, cu fenomene de staza (la bolnavii cu tuse insuficienta); poate favoriza bronhoconstrictia la astmatici (se opreste administrarea, in starea de rau astmatic se administreaza numai de specialist, avand disponibile mijloace de asistare respiratorie); rareori senzatie de arsura retrosternala, tuse iritativa, greata; poate colora dintii in galben.

Contraindicatii: Astm fara staza a secretiilor; prudenta mare in starea de rau astmatic si la bolnavii slabiti, care nu pot tusi si expectora (la nevoie se face repede bronhoaspiratie). Solutia de Mistabron nu trebuie amestecata cu solutii de antibiotice (inactiveaza indeosebi aminoglicozidele).

Producator: Polfa - Cracovia

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tussefar, mucolitic si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Bronsite,...
Citeste prospectul medicamentului Karbocistein, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Afectiuni...
Indicatii prospect: Ambolar este folosit in tratamentul afectiunilor acute si cronice ale tractului respirator asociate cu mucus...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare