Prospect SeptoleteŽ Plus , comprimate de supt

Prospect Septolete® Plus: Aceste comprimate de supt amelioreaza durerile de gat si are actiune analgezica si antimicrobiana locala.

Indicatii: Septolete plus se utilizeaza pentru ameliorarea durerii si dezinfectie in: infectii usoare ale cavitatii bucale si faringelui (faringite, laringite, debut anginei); inflamatii gingivale si ale mucoasei bucale (stomatite, gingivite) si profilactic in timpulgripei si corizei.

Compozitie: Un comprimat de supt contine clorura de cetilpiridiniu monohidrat 1 mg, benzocaina 5 mg si excipienti: L-mentol, ulei volatil de menta, manitol, maltitol lichid (substanta uscata), glicerina, ulei de ricin, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, Colour Patent Blue V (E 131), dioxid de titan (E 171), Capol 600 Pharma, povidona, maltitol.

Ce este Septolete Plus?

Septolete plus are actiune analgezica si antimicrobiana locala. Dezinfecteaza cavitatea bucala si faringele si amelioreaza local durerea. Aceste comprimate contin ca antiseptic clorura de cetilpiridiniu care distruge anumite bacterii si fungi si, de asemenea, inhiba intr-o oarecare masura dezvoltarea virusurilor. In acest mod, amelioreaza inflamatia de la nivelul cavitatii bucale si faringelui si, mai ales, previne evolutia unor infectii bacteriene mai severe. Deoarece este usor solubila si are o tensiune superficiala mica, clorura de cetilpiridiniu penetreaza usor si portiunile mai putin accesibile ale mucoasei orale si faringiene si inhiba cresterea bacteriana.

Benzocaina este un anestezic local adecvat ameliorarii durerii la deglutitie care insoteste frecvent inflamatiile si infectiile cavitatii bucale si faringiene. Septolete plus contine maltitol si manitol. Comprimatele nu contin zahar care favorizeaza cresterea microorganismelor. Septolete plus poate fi administrat la pacientii cu diabet zaharat, nu produce carii dentare iar efectul antiseptic este superior in formularea fara zahar.

Cine nu trebuie sa utilizeze Septolete plus? Nu utilizati medicamentul daca sunteti alergic la oricare dintre componentele produsului.

Precautii si atentionari:  Nu se recomanda utilizarea Septolete plus la copii cu varsta sub 6 ani.

Nu se recomanda administrarea unor doze mai mari decat cele prescrise.

Atentionare pentru pacientii cu diabet zaharat: un comprimat Septolete Plus contine aproximativ 1 g maltitol. Datorita hidrolizei si absorbtiei lente din tractul gastro-intestinal, cresterea glicemiei este mica dupa administrarea maltitolului. Valoarea energetica a maltitolului (10 kJ/g sau 2,4 kcal/g) este mult mai mica decat cea a zaharului.

Administrarea cu alimente sau lichide: Nu utilizati Septolete plus imediat inaintea de masa sau impreuna cu lapte.

Sarcina si alaptare:  Adresati-va medicului sau farmacistului inainte de a utiliza orice medicament. In timpul sarcinii si alaptarii puteti utiliza Septolete Plus numai la recomandarea medicului.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Septolete plus nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante despre celelalte componente: Comprimatele Septolete Plus contin polioli a caror administrare in doze mari poate produce diaree, in special la copii.

Doze si mod de administrare:  Doza zilnica recomandata pentru adulti si copii cu varsta peste 12 ani este de pana la 8 comprimate Septolete Plus. Se recomanda sa dizolvati cate un comprimat in gura la intervale de 2-3 ore.

Doza zilnica recomandata pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani este de pana la 4 comprimate Septolete Plus. Se recomanda ca acesti copii sa dizolve cate un comprimat in gura la intervale de 4 ore.

Reactii adverse: Ca orice alt medicament, Septolete plus poate avea reactii adverse.

Daca Septolete plus este utilizat conform recomandarilor, reactiile adverse apar foarte rar. La persoanele sensibile, administrarea unor doze mai mari decat cele recomandate pot determina aparitia tulburarilor gastro-intestinale datorita iritarii mucoasei gastro-intestinale. La persoanele hipersensibile la oricare dintre componentele produsului pot sa apara reactii alergice.

Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca ea nu este prezentata in acest prospect, va rugam informati-va medicul sau farmacistul.

Supradozaj: Daca ati utilizat o supradoza, adresati-va medicului sau farmacistului.

Datorita concentratiei scazute a substantelor active din fiecare comprimat, posibilitatea supradozajului este minima. Daca se utilizeaza mai multe comprimate, pot sa apara tulburari gastro-intestinale: greata, varsaturi si diaree. La aparitia acestor reactii se recomanda intreruperea administrarii comprimatelor, administrare de apa sau lapte din abundenta si anuntarea medicului.

Pastrare: A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj: Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a 10 comprimate de supt

Producator: KRKA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wilprafen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Infectii acute...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare