Refortan, solutie pentru nutritie parenterala

Indicatii: Terapia si profilaxia socului hipovolemic si de alta geneza, inclusiv hemoragic, traumatic, septic si dupa combustii. Hemodilutia isovolemica. Hemodilutia terapeutica.

Componenta: Amylum hydroxyaethylatum 200/0,5 - 6 g, Vehiculum ad 100 ml.

Prezentare: Solutie perfuzabila 250 ml si 500 ml in flacoane N 10.

Particularitati farmacologice: Solutie coloidala cu anumita masa moleculara. Este substituent de plasma, normalizeaza hemodinamica.

Utilizare: Se administreaza in perfuzie i.v. Doza se stabileste in mod individual in dependenta de starea pacientului si de varsta.

Efecte adverse: Rar reactii anafilactoide/anafilactice, hipotensiune arteriala, tahicardie, vertij, greata, voma, soc, bronhospasm, stop respirator sau cardiac, insuficienta cardiaca, edem pulmonar, hemoragie intracerebrala, hemoragie si/sau anemie provocata de hemodilutie sau deficit de factor VIII, coagulopatii.

Contraindicatii: Insuficienta cardiaca congestiva, bolile renale cu oligurie sau anurie neasociata cu hipovolemia, coagulopatiile severe, hemoragia intracerebrala, hiperhidratarea sau deshidratarea grava, hipersensibilitatea la preparat.

Precautii: Pacientii cu trombocitopenie si hipofibrinogenemie, edem pulmonar, boli hepatice grave. Inainte si pe parcursul administrarii se recomanda controlul creatininemiei.

Termen de valabilitate: 5 ani.

Conditii de pastrare: Temperatura sub 250 C, ferit de lumina.

Statutul legal: Cu prescriptie medicala, pentru uz spitalicesc.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Teslacan 0,01 mmol/ml solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Tarivid, solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Sindroxocin, liofilizant pt. solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare