Regranex gel

Citeste prospectul medicamentului Regranex gel si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Adjuvant in tratarea ulcerului diabetic neuropatic al membrelor inferioare ce se extinde la tesutul subcutanat sau in profunzime, si care are suport sanguin adecvat.

Utilizarea la ulcerele diabetice neuropatice, ce nu se extind la tesutul subcutanat sau la ulcerele ischemice, nu a fost studiata.

Contraindicatii

Neoplasme la locul aplicarii. Folosirea la nivelul plagilor care se vindeca per primam.

Precautii

Efectele asupra articulatiilor expuse, tendoanelor, ligamentelor, si osului nu au fost stabilite. Folosirea impreuna cu alte medicamente topice nu a fost studiata. A se folosi cu precautie in timpul lactatiei.

Extrageti cantitatea de gel calculata pe o suprafata de masurat curata. Gelul este transferat apoi de pe aceasta suprafata folosind un aplicator, si intins pe intreaga suprafata ulceroasa. Trebuie sa rezulte un strat continuu subtire. Se acopera cu un pansament imbibat in solutie salina. Se indeparteaza pansamentul dupa 12 h si se spala leziunea cu solutie salina sau apa pentru a indeparta gelul rezidual.

Se acopera din nou cu al doilea pansament fara gel pana la sfarsitul zilei. Se aplica o data pe zi pana la vindecarea completa a ulcerului. Daca ulcerul nu se reduce ca dimensiuni cu 30% dupa 10 saptamani de terapie, sau daca vindecarea nu apare in 20 de saptamani, se reevalueaza tratamentul. Pastrati gelul la rece insa evitati congelarea.

Observatii pentru pacient – familie: Spalati-va pe maini inainte de aplicare. Aplicati gelul cu o bucata de pansament sau cu o spatula; nu lasati varful tubului sa vina in contact cu rana sau suprafata pielii, si acoperiti-l dupa folosire. Extrageti lungimea calculata de gel, pe o suprafata uscata si dura. Aplicati gelul pe suprafata de tratat si acoperiti cu un pansament cu solutie salina. Doza trebuie recalculata saptamanal in functie de marimea leziunii. Spalati usor rana dupa 12 h cu solutie salina sau apa pentru a indeparta gelul; acoperiti rana cu un pansament salin. Anuntati orice modificarii ale ranii ce denota infectia, cum ar fi drenajul purulent, miros, eritem, rash, sau durere accentuata.

Evaluarea si controlul terapiei: Investigati debutul, durata, intinderea si caracteristicile suprafetei ce necesita tratament. Asigurati-va ca nu exista semne de infectie, celulita, rash, osteomielita. Asigurati-va ca pacientul respecta un program de tratament cu debridare, scaderea presiunii (scaun cu rotile), controlul infectiilor sistemice, si schimbarea de 2 ori/zi a pansamentelor.

Reactii adverse

Infectii, celulite, osteomielite, rash eritematos.

Actiune

Topic, vindecarea leziunilor

Promoveaza chemotactismul si proliferarea celulelor implicate in vindecarea leziunilor, si determina formarea unui tesut de granulatie.

Mod de administrare

Gel, 0,01%: Ulcer diabetic neuropatic la nivelul extremitatilor inferioare. Doza depinde de marimea suprafetei ulceroase. Pentru a determina cantitatea de gel de aplicat, se va masura cea mai mare lungime si latime a suprafetei ulceroase, in inci sau centimetri. Pentru a calcula lungimea gelului: tubul de 7,5 sau 15 g: lungime x latime / 4. Tubul de 2 g: lungime x latime / 2. In general, fiecare centimetru patrat de suprafata ulceroasa va necesita aproape 0,25 cm de gel din tubul de 7,5 sau 15 g, si aproape 0,5 cm gel din tubul de 2 g. Calculati cantitatea de aplicat in fiecare saptamana sau de 2 ori/saptamana, in functie de rata de schimbare a suprafetei ulceroase.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...