Repaglinide Accord

Citeste prospectul medicamentului Repaglinide Accord si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Repaglinide Accord se utilizeaza pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2 (non-insulino dependent).

Repaglinide Accord este un medicament care contine substanta activa repaglinida. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde (0,5 mg, 1 mg si 2 mg).

Repaglinide Accord este un "medicament generic". Aceasta înseamna ca Repaglinide Accord este similar cu "medicamentul de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit NovoNorm. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Repaglinide Accord?

Repaglinide Accord se utilizeaza pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2 (non-insulino dependent). Se utilizeaza în asociere cu regim alimentar si exercitiu fizic pentru a reduce nivelul glicemiei la acei pacienti la care hiperglicemia (nivelul crescut al glicemiei) nu poate fi controlata numai prin regim alimentar, scaderea greutatii corporale si exercitiu fizic. Repaglinide Accord poate fi asociat si cu metformin (alt medicament antidiabetic) la pacientii cu diabet zaharat de tip 2 la care nivelul glicemiei nu este controlat în mod satisfacator numai cu metformin.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Repaglinide Accord?

Repaglinide Accord se ia înainte de masa, de obicei cu 15 minute înainte de fiecare masa principala. Dozele se ajusteaza pentru obtinerea unui control optim. Medicul trebuie sa verifice periodic glicemia pacientului, pentru a determina doza minima eficace. Repaglinide Accord poate fi folosit si în cazul pacientilor cu diabet zaharat de tip 2 ale caror valori ale glicemiei sunt de obicei bine controlate prin regim alimentar, dar care au episoade temporare de dezechilibru al glicemiei.

Doza initiala recomandata este de 0,5 mg. Dupa una sau doua saptamani, poate fi necesara marirea acestei doze.

Daca pacientul a luat anterior alt medicament antidiabetic, se recomanda o doza initiala de 1 mg.

Repaglinide Accord nu se recomanda pacientilor cu varsta sub 18 ani din cauza lipsei de informatii privind siguranta si eficacitatea administrarii la aceasta grupa de varsta.

Cum actioneaza Repaglinide Accord?

Diabetul de tip 2 este o boala în care pancreasul nu produce suficienta insulina pentru a controla concentratia de glucoza din sange sau în care organismul nu poate utiliza insulina în mod eficace. Repaglinide Accord ajuta pancreasul sa produca mai multa insulina la ora mesei si se utilizeaza pentru controlul diabetului de tip 2.

Cum a fost studiat Repaglinide Accord?

Dat fiind ca Repaglinide Accord este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc în organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Repaglinide Accord?

Întrucat Repaglinide Accord este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Repaglinide Accord?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Repaglinide Accord are o calitate comparabila si este bioechivalent cu medicamentul de referinta. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca în cazul NovoNorm, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Repaglinide Accord.

Alte informatii despre Repaglinide Accord

Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Repaglinide Accord, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 22 decembrie 2011.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Repaglinide Accord, cititi prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 11-2011.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...