Repaglinide Krka

Citeste prospectul medicamentului Repaglinide Krka si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Repaglinide Krka este un medicament care contine substanta activa repaglinida.

Este disponibil sub forma de comprimate rotunde (albe: 0,5 mg; galbene: 1 mg; roz: 2 mg).

Repaglinide Krka este un "medicament generic". Aceasta inseamna ca Repaglinide Krka este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), numit NovoNorm. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de intrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Repaglinide Krka?

Repaglinide Krka se utilizeaza pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2 (non-insulino dependent). Se utilizeaza in asociere cu regimul alimentar si exercitiul fizic, pentru a reduce nivelul glicemiei la acei pacienti la care hiperglicemia (nivelul crescut al glicemiei) nu poate fi controlata numai prin regim alimentar, scaderea greutatii corporale si exercitii fizice.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Repaglinide Krka?

Repaglinide Krka se ia inainte de masa, de obicei cu 15 minute inainte de fiecare masa principala. Doza se modifica pentru obtinerea unui control optim. Medicul trebuie sa verifice periodic glicemia pacientului, pentru a determina doza minima eficace. Repaglinide Krka poate fi folosit si in cazul pacientilor cu diabet zaharat de tip 2 ale caror valori ale glicemiei sunt de obicei bine controlate prin regim alimentar, dar care au episoade temporare de dezechilibru al glicemiei.

Doza initiala recomandata este de 0,5 mg. Dupa una sau doua saptamani, poate fi necesara marirea acestei doze.

Daca pacientul a luat anterior alt medicament antidiabetic, se recomanda o doza initiala de 1 mg.

Repaglinide Krka nu se recomanda pacientilor cu varsta sub 18 ani din cauza lipsei de informatii privind siguranta si eficacitatea administrarii la aceasta grupa de varsta.

Cum actioneaza Repaglinide Krka?

Diabetul de tip 2 este o boala in care pancreasul nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul de glucoza in sange sau in care organismul nu poate utiliza insulina in mod eficace. Repaglinide Krka ajuta pancreasul sa secrete mai multa insulina la ora mesei si se utilizeaza pentru controlul diabetului de tip 2.

Cum a fost studiat Repaglinide Krka?

Dat fiind ca Repaglinide Krka este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, NovoNorm. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc aceleasi niveluri de substanta activa in organism.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Repaglinide Krka?

Dat fiind ca Repaglinide Krka este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi ca si cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Repaglinide Krka?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Repaglinide Krka are o calitate comparabila si este bioechivalent cu NovoNorm. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si in cazul NovoNorm, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Repaglinide Krka.

Alte informatii despre Repaglinide Krka:

Comisia Europeana a acordat Krka, d.d., Novo mesto o autorizatie de introducere pe piata pentru Repaglinide Krka, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 4 noiembrie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 11-2009.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...