Repaglinide Teva

Citeste prospectul medicamentului Repaglinide Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Repaglinide Teva este un medicament care contine substanta activa repaglinida.

Este disponibil sub forma de comprimate rotunde (albastre: 0,5 mg; galbene: 1 mg; culoarea piersicii: 2 mg).

Repaglinide Teva este un "medicament generic". Aceasta inseamna ca Repaglinide Teva este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit NovoNorm.

Pentru ce se utilizeaza Repaglinide Teva?

Repaglinide Teva se utilizeaza pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2 (non-insulino dependent). Se utilizeaza in asociere cu regimul alimentar si exercitiul fizic, pentru a reduce nivelul glicemiei la acei pacienti la care hiperglicemia (nivelul crescut al glicemiei) nu poate fi controlata numai prin regim alimentar, scadere ponderala si exercitii fizice. Repaglinide Teva poate fi asociat si cu metformin (alt medicament antidiabetic) la pacientii cu diabet zaharat de tip 2 la care nivelul glicemiei nu este controlat in mod satisfacator numai cu metformin.

Cum se utilizeaza Repaglinide Teva?

Repaglinide Teva se ia inainte de masã, de obicei cu 15 minute inainte de fiecare masã principalã. Doza se modificã pentru obþinerea unui control optim. Medicul trebuie sã verifice periodic glicemia pacientului, pentru a determina doza minimã eficace. Repaglinide Teva poate fi folosit ºi in cazul pacienþilor cu diabet zaharat de tip 2 ale cãror valori ale glicemiei sunt de obicei bine controlate prin dietã, dar care au episoade temporare de dezechilibru al glicemiei.

Doza iniþialã recomandatã este de 0,5 mg. Dupã una sau douã sãptãmani, poate fi necesarã mãrirea acestei doze. Dacã pacientul a luat anterior alt medicament antidiabetic, se recomandã o dozã iniþialã de 1 mg.

Cum actioneaza Repaglinide Teva?

Diabetul de tip 2 este o boala in care pancreasul nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul de glucoza in sange sau in care organismul nu poate utiliza insulina in mod eficace. Repaglinide Teva ajuta pancreasul sa secrete mai multa insulina la ora mesei si se utilizeaza pentru controlul diabetului de tip 2.

Cum a fost studiat Repaglinide Teva?

Dat fiind ca Repaglinide Teva este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta (aceasta inseamna ca cele doua medicamente produc aceleasi niveluri de substanta activa in organism).

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Repaglinide Teva?

Dat fiind ca Repaglinide Teva este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Repaglinide Teva?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Repaglinide Teva are o calitate comparabila si este bioechivalent cu NovoNorm. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si in cazul NovoNorm, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Repaglinide Teva.

Alte informatii despre Repaglinide Teva:

Comisia Europeana a acordat Teva Pharma B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru Repaglinide Teva, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 29 iunie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 06-2009.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...