Resolor

Citeste prospectul medicamentului Resolor si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Resolor este un medicament care contine substanta activa prucaloprid.

Este disponibil sub forma de comprimate rotunde (albe: 1 mg si roz: 2 mg).

Pentru ce se utilizeaza Resolor?

Resolor se utilizeaza pentru tratarea simptomelor de constipatie cronica (de lunga durata) la femeile la care laxativele (medicamente care declanseaza golirea intestinului) nu dau rezultate satisfacatoare.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Resolor?

Doza recomandata de Resolor este de 2 mg o data pe zi. Femeile cu varsta peste 65 de ani trebuie sa inceapa cu o doza de 1 mg o data pe zi, care poate fi marita, daca este nevoie, la 2 mg, o data pe zi.

Resolor se poate lua cu sau fara alimente, in orice moment al zilei.

Cum actioneaza Resolor?

Substanta activa din Resolor, prucalopridul, este un "agonist al receptorilor de 5-HT4". Aceasta inseamna ca actioneaza ca o substanta din organism numita 5-hidroxitriptamina (5HT, numita si serotonina) si se leaga de aceeasi receptori din intestin numiti "receptori 5-HT4 “.

Cand se leaga de acesti receptori, 5HT stimuleaza in mod normal motilitatea intestinului. In acelasi mod, cand prucalopridul se leaga de acesti receptori si ii stimuleaza, mareste aceasta motilitate permitand intestinelor sa se goleasca mai repede.

Cum a fost studiat Resolor?

Efectele Resolor au fost testate pe modele experimentale, inainte de a fi studiate pe subiecti umani.

In trei studii principale care au cuprins 1 999 de pacienti cu constipatie cronica din care 88% erau femei, Resolor (2 sau 4 mg o data pe zi) a fost comparat cu placebo ( un tratament inactiv). Pacientii nu raspunsesera suficient de bine la tratamentul anterior cu laxative. Principala masura a eficacitatii a fost numarul de pacienti care si-au golit complet intestinul de cel putin trei ori pe saptamana timp de 12 saptamani, fara ajutorul laxativelor.

Ce beneficii a prezentat Resolor in timpul studiilor?

Resolor a fost mai eficace decat placebo in tratarea constipatiei cronice. In perioada de 12 saptamani, 24% (151 din 640) din pacientii care au primit Resolor 2 mg si-au golit complet intestinul de cel putin trei ori pe saptamana, fata de 11% (73 din 645) din pacientii care au primit placebo. Rezultatele pacientilor care au primit Resolor in doza mai mare, de 4 mg, au fost similare celor care au luat doza de 2 mg.

Care sunt riscurile asociate cu Resolor?

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Resolor (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt: dureri de cap, greata, diaree si dureri abdominale (de burta). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Resolor, a se consulta prospectul.

Resolor nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la prucaloprid sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Se interzice utilizarea sa la pacientii cu probleme renale care necesita dializa (o tehnica de purificare a sangelui). Se interzice, de asemenea, administrarea sa la pacientii cu perforatie sau obstructie intestinala, afectiuni inflamatorii severe ale intestinelor precum boala Crohn, colita ulceroasa (inflamatie a intestinului gros care provoaca ulceratii si sangerari) si megacolon si megarect toxic (complicatii foarte grave ale colitei).

De ce a fost aprobat Resolor?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a remarcat ca aproape toti pacientii din studiul principal erau femei si ca sunt necesare date noi pentru a intelege modul de actiune a medicamentului la barbati.

Pe baza acestor date, CHMP a hotarat ca beneficiile Resolor sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratamentul simptomatic al constipatiei cronice la femeile la care laxativele nu au determinat o ameliorare adecvata. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Resolor.

Alte informatii despre Resolor:

Comisia Europeana a acordat Movetis NV o autorizatie de introducere pe piata pentru Resolor, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 15 octombrie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 09-2009.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...