Resovist, solutie injectabila

Citeste prospectul medicamentului Resovist, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Substanta de contrast pentru imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) a leziunilor hepatice, atunci cand examinarea fara substanta de contrast nu a oferit informatii certe.

Forma de prezentare:

Solutie injectabila 0,5 mmol Fe/ml; cutie x 1, 5 sau 10 seringi preumplute x 0,9 sau 1,4 ml

Doze si mod de administrare:

Adulti: cu greutate < 60 kg: 0,9 ml (echivalent cu 0,45 mmol fer); pacienti cu greutate > 60 kg: 1,4 ml (echivalent cu 0,7 mmol fer). Varstnici, pacienti cu insuficienta renala sau hepatica: nu sunt necesare ajustari ale dozei.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate; hipersensibilitate la dextran. Nu exista experienta clinica la pacienti cu varsta sub 18 ani; de aceea, utilizarea la acesti pacienti nu este recomandata.

Atentionari:

Ferucarbotranul nu trebuie folosit in timpul sarcinii decat daca este absolut necesar. Nu se administreaza in timpul alaptarii decat in cazuri speciale. in acest caz alaptarea se intrerupe cateva zile.

Reactii adverse:

La pacientii cu teren atopic, incluzand antecedente de astm bronsic, este necesara atentie speciala deoarece s-a observat ca la acestia incidenta reactiilor adverse este de 2 ori mai mare. Majoritatea reactiilor adverse au fost de intensitate usoara - moderata: durere, vasodilatatie, parestezii. Ocazional, poate sa apara o crestere usoara si tranzitorie a timpului partial de tromboplastina (TPT), in asociere cu scaderea activitatii factorului XI (scaderea maxima a fost in medie de 15 %), timpul Quick nemodificandu-se.

Dupa administrare de ferucarbotran a fost observata o crestere dependenta de doza a sideremiei si a concentratiei feritinei, cu atingerea unui nivel maxim dupa 24 ore, in timp ce capacitatea totala de legare a ferului nu a fost afectata. Ca si in cazul altor complexe paramagnetice, foarte rar s-au observat reactii de hipersensibilitate si anafilactice, inclusiv soc, care necesita interventie medicala de urgenta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...