Rivastigmine Teva

Citeste prospectul medicamentului Rivastigmine Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Rivastigmine Teva este utilizat pentru tratarea pacientilor cu forme usoare pana la moderat grave de dementa Alzheimer.

Rivastigmine Teva este un medicament care contine substanta activa rivastigmina. Este disponibil sub forma de capsule (albe: 1,5 mg; roz: 3 mg; portocalii: 4,5 mg; portocalii cu roz: 6 mg).

Rivastigmine Teva este un medicament "generic". Aceasta înseamna ca Rivastigmine Teva este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit Exelon. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Rivastigmine Teva?

Rivastigmine Teva este utilizat pentru tratarea pacientilor cu forme usoare pana la moderat grave de dementa Alzheimer, o boala progresiva a creierului care afecteaza treptat memoria, capacitatea intelectuala si comportamentul. Rivastigmine Teva poate fi utilizat, de asemenea, pentru tratarea formelor usoare pana la moderat grave de dementa la pacientii cu boala Parkinson.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Rivastigmine Teva?

Tratamentul cu Rivastigmine Teva trebuie initiat si supravegheat de un medic cu experienta în diagnosticarea si tratarea bolii Alzheimer sau a dementei la pacientii cu boala Parkinson. Tratamentul trebuie initiat doar daca exista un însotitor care va monitoriza cu regularitate utilizarea Rivastigmine Teva de catre pacient. Tratamentul trebuie continuat atat timp cat medicamentul prezinta un beneficiu terapeutic, dar doza poate fi redusa sau tratamentul poate fi întrerupt în cazul în care pacientul prezinta efecte secundare.

Rivastigmine Teva trebuie administrat de doua ori pe zi, împreuna cu micul dejun si cu cina. Capsulele trebuie înghitite întregi. Doza initiala este de 1,5 mg de doua ori pe zi. În cazul pacientilor care tolereaza doza, ea poate fi crescuta cu cate 1,5 mg cel mult o data la doua saptamani, pana se ajunge la o doza regulata de 3 pana la 6 mg de doua ori pe zi. Pentru obtinerea beneficiului terapeutic maxim, trebuie administrata cea mai mare doza tolerata, dar aceasta doza nu trebuie sa depaseasca 6 mg de doua ori pe zi.

Cum actioneaza Rivastigmine Teva?

Substanta activa din Rivastigmine Teva, rivastigmina, este un medicament împotriva dementei. În cazul pacientilor cu dementa Alzheimer sau dementa asociata bolii Parkinson, anumite celule nervoase din creier mor, ceea ce determina valori scazute ale neurotransmitatorului acetilcolina (o substanta chimica care permite comunicarea între celulele nervoase). Rivastigmina actioneaza prin blocarea enzimelor care descompun acetilcolina: acetilcolinesteraza si butirilcolinesteraza. Prin blocarea acestor enzime, Rivastigmine Teva permite cresterea concentratiei de acetilcolina în creier, ajutand astfel la reducerea simptomelor dementei Alzheimer si ale dementei asociate bolii Parkinson.

Cum a fost studiat Rivastigmine Teva?

Dat fiind ca Rivastigmine Teva este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta (cele doua medicamente produc aceleasi niveluri de substanta activa în organism).

Care sunt beneficiile si riscurile Rivastigmine Teva?

Dat fiind ca Rivastigmine Teva este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Rivastigmine Teva?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Rivastigmine Teva are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Exelon. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si în cazul Exelon, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Rivastigmine Teva.

Alte informatii despre Rivastigmine Teva:

Comisia Europeana a acordat Teva Pharma B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru Rivastigmine Teva, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 17 aprilie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 02-2009

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...