Romparkin

Citeste prospectul medicamentului Romparkin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii si Mod de administrare: Adulti: in boala Parkinson 2-5 comprimate (4-10 mg)/zi (in 2-3 prize, dupa mese), eventual in asociere cu levodopa; in sindroamele extrapiramidale produse de neuroleptice 2-7 comprimate (4-14 mg)/zi (fara a depasi 10 mg la batrani). Copii: 1-3 comprimate/zi (dupa varsta).

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand trihexifenidil hcl. 2 mg (cutie cu 50 buc.).

Actiune terapeutica:

Antiparkinsonian prin actiune anticolinergica centrala; parasimpatolitic.

Reactii adverse: Uscaciunea gurii, tulburari de vedere, hipertonie oculara, tahicardie, greutate in mictiune, constipatie, greata, voma, ameteli (se reduce doza sau se suprima temporar); rareori, la dozele mari, tulburari de comportament, confuzie, delir si halucinatii.

Contraindicatii: Glaucom cu unghi ingust, hipertrofie de prostata cu retentie urinara, stenoza pilorica, atonie intestinala si vezicala, tahiaritmii supraventriculare, alergie la trihexifenidil; prudenta la bolnavii cu sensibilitate crescuta la parasimpatolitice, la hipertensivi, cardiaci (mai ales dupa infarctul miocardic acut), hepatici si renali. Atentie la asocierea cu amantadina, chinidina, antidepresive triciclice (potenteaza actiunile acetilcolinice).

Producator: Armedica

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...