SensiVit Colir pentru ochi Iritati

Citeste prospectul medicamentului SensiVit Colir pentru ochi iritati si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Sensi Vit este indicat pentru ochii obositi si uscati, pentru usurarea imediata de senzatii neplacute, regenerarea si alimentarea ochilor, vindecarea accelerata a corneei si conjunctivei dupa procesele infectioase ale ochiului.

Produsul SENSIVIT® reprezinta o solutie utilizata ca alternativa pentru stabilizarea celor trei straturi lacrimale (un film lacrimal) pe suprafata ochiului. Produsul SENSIVIT® contine sarea sodica a carmelozei, care datorita proprietatilor sale, creeaza pe suprafetele corneei si conjunctivei un film protector temporar, si astfel ofera efectul de protectie asteptat.

Produsul SENSIVIT® contine vitamina A, care sustine crearea componentei mucoase, interne a filmului lacrimal. Impreuna cu vitamina E imbunatateste nutritia corneei si a conjunctivei. Substantele continute in produs sustin de asemenea componenta externa (lipidica) a filmului lacrimal. Astfel actioneaza asupra uscarii rapide a suprafetei ochiului.

Mai mult, produsul SENSIVIT® stabilizeaza componenta apoasa a lacrimilor. In acest mod, stratul subtire lacrimal de pe suprafata ochiului este fie fortifiat sau inlocuit in toate cele trei straturi ale sale. Astfel, efectul protector al lacrimilor este semnificativ imbunatatit.

Compozitie si Mod de Prezentare

Carmeloza de sodiu 3mg in 1ml solutie.

Excipienti:

Palmitat de retinol, acetat de α-tocoferol – Vitamina E, clorura de benzalconiu, clorura de sodiu, tetraborat de sodiu, polisorbat 80, ricinoleat de macrogolglicerol, edetat disodic dihidric, apa pentru preparate injectabile.

Ambalaj: 1 x 10 ml

Contraindicatii

Produsul SENSIVIT® nu trebuie utilizat in cazul hipersensibilitatii ochiului la substanta activa, sau la oricare excipient al produsului. Produsul nu trebuie utilizat la femei pe durata sarcinii si de asemenea a alaptarii. Produsul SENSIVIT® nu este recomandabil copiilor cu varsta mai mica de doi ani.

Reactii Adverse

Rareori, imediat dupa aplicare poate sa apara senzatie moderata de arsura temporara. De asemenea, poate sa apara o reactie alergica. La aparitia eventuala a efectelor nedorite sau a altor reactii neobisnuite, instiintati medicul oftalmolog

Avertisment: Imediat dupa aplicarea produsului, poate sa apara o vedere nefocalizata, de aceea nu este recomandabil ca timp de aproximativ 20 minute dupa aplicarea produsului sa fie conduse autovehicule, sa se opereze masini sau sa se lucreze la inaltime.

Simultan cu utilizarea produsului nu ar trebui purtate lentile de contact moi. Inaintea instilarii picaturilor, ar trebui indepartate lentilele de contact dure si reinserate nu mai devreme de 20 minute dupa aplicarea produsului.

In cazul dozarii recomandate, supradozarea este practic exclusa.

Daca produsul este utilizat accidental de catre copii, tratamentul este simptomatic

Interactiuni

In cazul utilizarii simultane si a altor picaturi oftalmice, este necesar sa aplicati produsul SENSIVIT® la urma, la minimum 5 minute dupa instilarea solutiei oftalmice anterioare. Medicul oftalmolog trebuie sa fie informat despre toate medicamentele pe care le utilizati, sau le-ati utilizat recent, sau planificati sa le utilizati, cu sau fara prescriptie medicala. Daca folositi oricare preparat oftalmic, consultati medicul oftalmolog despre compatibilitatea utilizarii lor simultane.

Administrare

SensiVit este recomandat pentru adulti, adolescenti si copii de la 2 ani.

In general se aplica cate 1 picatura de 1-3 ori pe zi in sacul conjunctival, in cazul in care medicul oftalmolog nu recomanda altfel. La copii, dozarea se stabileste individual de catre medicul oftalmolog.

Produsul poate fi utilizat de catre adulti, tineri si copiii cu varsta mai mare de 2 ani.

Producator

Unimed Pharma Slovacia

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare