Sificetina

Citeste prospectul medicamentului Sificetina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Se recomanda în toate infectiile oculare externe produse de germeni sensibili la cloramfenicol: conjunctivite, keratite, dacriocistite, trahom, traumatisme mecanice sau termice, infectii pre- si postoperatorii.

Contraindicatii:

Este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la cloramfenicol.

Precautii:

Ca si la alte antibiotice, utilizarea indelungata poate produce dezvoltarea unor germeni rezistenti la tratament. Daca apar reactii de hipersensibilitate sau daca se dezvolta germeni rezistenti la tratament sau daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada relativ scurta de tratament, se recomanda intreruperea tratamentului si inlocuirea sa cu unul adecvat. La femei in timpul sarcinii si la copii, produsul trebuie administrat doar in caz de nevoie si sub strict control medical. Produsul poate fi toxic daca este ingerat accidental sau daca este utilizat in doze mari un timp indelungat. De aceea nu trebuie lasat la indemana copiilor. A nu se utiliza dupa 15 zile de la prima deschidere a flaconului.

Reactii adverse:

Pot aparea reactii de hipersensibilitate cum ar fi: senzatie de arsura, edem angioneurotic, urticarie sau dermatita maculopapuloasa. S-au semnalat cateva cazuri de hipoplazie medulara osoasa dupa utilizarea topica indelungata a cloramfenicolului. De aceea este bine ca produsul sa fie utilizat pe perioade scurte de timp, conform indicatiilor medicului.

Compozitie:

Solutie oftalmica: Principii active: Cloramfenicol: 0,400 g. Excipienti: borax: 0,300 g; acid boric: 1,500 g; polisorbat 80: 0,300 g; lactoza: 1,600 g; fenol: 0,078 g; edetat de sodiu: 0,100 g; Apa distilata pana la: 100,000 ml. Unguent oftalmic: Principii active: Cloramfenicol 1,000 g. Excipienti: Lichid petrolatum 30,000 g; lanolin 20,000 g; petrolatum 100,000 g.

Actiune:

Cloramfenicolul, un antibiotic cu un larg spectru antibacterian, incluzand germeni gram+ si gram- si unele virusuri, este utilizat cu succes in tratamentul medical local si general. Sificetina, solutia oftalmica si unguentul oftalmic, contine cloramfenicol L pur foarte activ in ambele forme.

Administrare:

Se instileaza 1-2 picaturi sau se aplica o mica cantitate de unguent, in ochi de 3-8 ori pe zi, dupa sfatul medicului.

Doza: 0.4%

Ambalaj: Cutie x 1 flac. sticla bruna x 5ml solv. + 1 folie aluminiu/polietilena/poliester x 1 rezervor pulbere + aplicator pt. picurare; (2 ani[virg] 15 zile dupa prima deschidere)

Firma producatoare: SIFI

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...