Sifloks

dana_2407@yahoo.com

Citeste prospectul medicamentului Sifloks si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Infectii ale aparatului respirator; infectii ORL; infectii dentare si ale cavitatii bucale; infectii ale aparatului urinar; infectii ale tractului gastrointestinal; infectii ale pielii si tesuturilor moi; infectii ale oaselor si articulatiilor; infectii ginecologice si obstetrice; septicemie; infectii ale aparatului biliar; infectii abdominale (peritonita); profilaxie.

Contraindicatii:

ifloks este contraindicat la pacienti cu hipersensibilitate la acest medicament sau la alte chinolone. Nu se utilizeaza la femei in perioada de sarcina si lactatie. Sifloks nu este recomandat la copii la care cresterea osoasa nu este incheiata.

Precautii:

La pacienti cu antecedente de convulsii, Sifloks se utilizeaza dupa instituirea unei terapii anticonvulsivante. Pacientii trebuie avizati ca Sifloks poate cauza somnolenta si fotosensiblitate, recomandandu-se determinarea sensibilitatii individuale in cazul actionarii individuale in cazul actionarii echipamentelor si conducerii autovehiculelor. Alcoolul poate creste aceste efecte. Sifloks poate fi administrat indiferent de regimul orar al meselor.

Reactii adverse:

Reactiile adverse ale medicamentului sunt similare cu cele raportate pentru alte chinolone: gastrointestinale: greata, diaree, varsaturi, disconfort si dureri abdominale; SNC: vertij, cefalee, insomnie, iritabilitate; de sensibilizare: palpitatii, dureri precordiale, tromboza cerebrala, raportate la mai putin de 1% din pacientii tratati cu ciprofloxacin; hematologice: eozinofilie, leucopenie, leucocitoza; alte reactii: fotosensibilitate, artralgii. Sifloks poate creste transaminazele si fosfatazele alcaline serice la pacienti cu tulburari hepatice severe. Au fost raportate rareori cristalurie, hematurie si cresteri trecatoare ale nivelurilor ureei, creatininei si bilirubinei. In cazul unor efecte neasteptate, consultati medicul.

Compozitie:

Fiecare comprimat contine: ciprofloxacin clorhidrat monohidrat echivalent cu 250 mg de ciprofloxacin.

Actiune:

Sifloks este un agent antibacterian sintetic, cu spectru larg de actiune, care face parte din clasa fluorochinolonelor. Sifloks are actiune antibacteriana, inhiband ADN-giraza la bacteriile sensibile.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...