Sulfamylon

Citeste prospectul medicamentului Sulfamylon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Actiune terapeutica si indicatii: Derivat homosulfonamidic cu actiune bacteriostatica fata de multi germeni grampozitivi si gramnegativi, inclusiv Pseudomonas aeruginosa si unele tulpini de anaerobi; aplicat pe arsuri de gradul II si III si pe plagi infectate reduce marcat populatia bacteriana; efectul nu este modificat de prezenta puroiului si de pH-ul local.

Prezentare farmaceutica: Crema continand mafenid 85 mg/g sub forma de acetat (borcan a 500 g).

Mod de administrare: Se aplica local, in conditii sterile, pe suprafata arsa, de 1-2 ori/zi (asigurand acoperirea permanenta cu crema).

Reactii adverse: Durere si senzatie de arsura locala, eruptii alergice, suprainfectii cu Candida; aplicarea de doze mari, pe arsuri intinse, poate fi cauza de acidoza metabolica sau alcaloza respiratorie (este necesar controlul echilibrului acido-bazic, mai ales la pulmonari si la renali).

Contraindicatii: Alergie specifica sau alergie la sulfamide; prudenta in timpul sarcinii si la bolnavii cu insuficienta renala sau insuficienta respiratorie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...